İstanbulluları şaşırtacak hava durumu analizi: İkinci 'pastırma yazı' sürprizi!

Güncelleme Tarihi:

İstanbulluları şaşırtacak hava durumu analizi: İkinci pastırma yazı sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 15:15

İstanbul'da Kasım ayının ikinci haftasında etkili olan ve 'pastırma yazı geldi' yorumlarına yol açan sıcakların ardından, mevsim normallerinin yer yer 5-10 derece üzerinde sıcaklıkların görüleceği yeni bir sıcak hava dalgası daha kapıda... İstanbul ve İzmir'de hafta sonu sıcaklıkların 20 dereceyi, Ankara'da ise pazar, pazartesi günleri 15 dereceyi aşabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

19 Mayıs Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kahraman, "Bugün yurdun orta ve doğu kesimlerinde yağışlı, batısında parçalı ve az bulutlu bir hava var. Yarından itibaren güney batımızdaki yüksek basınç alanının hareketi ve Orta Akdeniz'de oluşan derin siklon dolayısıyla batı bölgelerde yer yer kuvvetli lodosla birlikte hava ısınacak. Marmara ve Ege bölgelerinde gelecek haftanın ilk günlerine kadar mevsim normallerinin yer yer 5-10 derece daha üstünde sıcaklıklar mümkün" diye konuştu.

İstanbulluları şaşırtacak hava durumu analizi: İkinci pastırma yazı sürprizi

Yaklaşan ılık hava dalgasının aynı zamanda yağışsız günleri de beraberinde getireceğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Kahraman, "Sıcaklıklar İstanbul ve İzmir'de hafta sonu 20 dereceyi, Ankara'da pazar, pazartesi günleri 15 dereceyi aşabilir. Karadeniz kıyılarında dağların fön etkisiyle birlikte 20 derecenin çok daha üstünde sıcaklıklar gözlenebilir. Ilık havanın en az etkileyeceği kesim Doğu Anadolu Bölgesi. Bunun arkası soğuk ve yağış, önümüzdeki hafta başından itibaren batıdan girecek bu soğuk dalga halihazırda kuvvetli görünüyor ama bu süreçte bize gelene kadar zayıflayabilir" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

İstanbulluları şaşırtacak hava durumu analizi: İkinci pastırma yazı sürprizi

PASTIRMA YAZI NEDİR

Pastırma yazı tabiri, sonbahar mevsiminde genellikle ekim ayı sonuna doğru ile kasım ayının ikinci haftası arasında meydana gelen, sıcak hava dalgasının etkili olduğu, sıcaklıkların mevsim normallerine göre daha yüksek seyrettiği güneşli günler için kullanılır.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!