İstanbullular’a ’su’ teşekkürü

Güncelleme Tarihi:

İstanbullular’a ’su’ teşekkürü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2007 00:00

İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) tarafından yürütülen "Suyunu Boşa Harcama" kampanyasında 3 ayda 18 milyon ton su tasarrufu yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Elmalı Barajı’nda düzenlediği basın toplantısında, kampanyanın ilk 3 ayında alınan sonuçları değerlendirdi. Su tasarrufuna gösterdikleri hassasiyetten ötürü İstanbullulara teşekkür eden Topbaş, tasarruf çağrıları öncesinde 2 milyon 350 bin ton olan günlük su tüketiminin şimdi 1 milyon 950 bin tona düştüğünü söyledi. Topbaş, "Kaynaklarımız azaldı ve yüzde 15’ler seviyesine indik. Melen Çayı’nın birinci etabını getirmeye çalışıyoruz. Ondan da yılda 285 milyon metreküp su sağlayacağız. Tabii bunlar yetmeyecek. Daha çok tasarrufa ihtiyacımız olacak" dedi. Topbaş şöyle konuştu:

"Barajlardaki rezerv kapasitemiz 1 milyar 70 milyon metreküp. Barajlardan yıllık tüketimimiz, 750 milyon metreküp. 9 ay önce su tasarrufu yapılması konusunda bazı söylemlerimiz oldu. Bugüne kadar yapılan tasarruflar toplamı 35 milyon metreküp. Bundan sonra da TEMA’yla birlikte bu ikazları yapacağız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!