İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda uyuşturucu operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 12:19

BAHÇELİEVLER’de düzenlenen operasyonda yurt dışına gönderilmek üzere hazırlanan 20 kilo 500 gram eroin ele geçirildi, 1’i yabancı uyruklu 3 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucunun Hollanda’ya sevk edilmek üzereyken ele geçirildiği öğrenildi.

İstanbul İl Jandarma Ekipleri bir ihbar üzerine 14 Ocak 2011’de İstanbul üzerinden Hollanda’ya uyuşturucu götürmeye çalışan kişileri takibe aldı. Fatih, Aksaray’da bir otelde kaldıkları belirlenen zanlılar, Jandarma ekipleri tarafından 10 gün boyunca takip edildi. Zanlıların içinde uyuşturucu dolu çantayla otelden ayrılmasının ardından operasyon için düğmeye basıldı. İçinde uyuşturucu bulunan çanta Bahçelievler’de üçüncü bir kişiye teslim edilirken operasyon başladı ve Emin C., Muharren K., Hollanda uyruklu Moufid N. yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilerin ellerinde taşıdıkları 3 spor çantada 41 pakete bölünmüş halde toplam 20 kilo 500 gram eroin ele geçirildi. Zanlıların üzerinden 2 bin 800 ABD Doları çıktı.

İl Jandarma Komutanlığı’nda sorgulamaları yapılan 3 zanlının eroini Edirne’de bir tıra yükledikten sonra Hollanda’ya götürmeyi planladıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma ekipleri uyuşturucu çetesinin diğer üyelerini yakalamak için operasyonları sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!