Ä°stanbul'da ücretsiz kuduz aşısı kampanyası

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda ücretsiz kuduz aşısı kampanyası
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 03, 2003 14:47

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ''4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'' etkinlikleri çerçevesinde hayvanlar için ücretsiz aşı kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

Tuzla Aydınlıköy'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde ''Aşısız hayvan kalmasın'' sloganıyla başlatılan kampanyaya ilişkin açıklama yapan Veteriner İşleri Müdürü Hüner Öztürk, 1 yıl sürecek kampanya kapsamında  hayvanların kuduz aşılarının Tuzla, Alibeyköy, Fatih ve Üsküdar'daki merkezlerde gerçekleştirileceğini söyledi.
  Â
İstanbul'da kuduz vakalarında son yıllarda yüzde 98'lik azalma sağlandığını vurgulayan Öztürk, ''Çağdışı kuduz hastalığının kökünü İstanbul'da kurutmak amacıyla bu kampanyayı başlattık'' dedi.
  Â
Öztürk, sahipli sahipsiz tüm hayvanların kuduza karşı aşılanacağını anlatarak, bahçelerinde, mahallelerinde köpek, kedi gibi hayvan besleyenlerin kampanyaya katılmalarını istedi.
  Â
Bazı hayvan besleyenlerin aşı parasını vermemek için bugüne kadar kuduz aşısını ihmal ettiÄŸine dikkat çeken Öztürk, ''Kampanya, kuduza karşı aşılanabilecek tüm hayvanları kapsıyor. Hem kendi, hem de çevremizdekilerin saÄŸlığı açısında beslenen hayvanlar kuduza karşı mutlaka aşılatılmalı'' diye konuÅŸtu.Â
  Â
Daha sonra Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki bir grup köpeğe, ilaç verilerek hafif şekilde baygınlaştırılarak veterinerler tarafından kuduz aşısı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!