İstanbul'da terör operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda terör operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2011 14:16

İstanbul'da terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda, cep bilgisayarı, 120 sopa, 4 zincir, demir cop, 3 sapan, biber gazı, 2 kar maskesi, 2 telsiz, frekans kesici, çok sayıda pankart, flama ve örgütsel yayın ele geçirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli sürdürülen çalışmaların ardından eylem hazırlığında bulunduğu bildirilen terör örgütü üyelerine yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

İstanbul'un 9 ilçesinde 25 adrese yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, örgütte sorumlu düzeyde bulunan kişilerin de aralarında bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, cep bilgisayarı, 120 sopa, 4 zincir, demir cop, 3 sapan, biber gazı, 2 kar maskesi, 2 telsiz, frekans kesici, çok sayıda pankart, flamalar ve örgütsel yayın ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan zanlıların, son 8 yılda, iş yerlerine bomba ve molotofkokteyli atılması, örgüt adına silahla yaralama, gasp, kasten yaralama, darp, tehdit, mala zarar verme, zorla maddi menfaat temin etme, nitelikli hırsızlık, izinsiz gösteri düzenlenmesi ve güvenlik güçlerine taşlı sopalı saldırıda bulunulması gibi 20 farklı olaya karıştıkları belirtildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 12'si kadın 37 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinden alınan izinle gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 46 kişiden, aralarında “Grup Yorum”un iki üyesinin de bulunduğu 9 kişi savcılık talimatıyla serbest kalmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!