Son dakika: Görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü... İstanbul'da sis kazalara neden oldu

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü... İstanbulda sis kazalara neden oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2019 06:14

İSTANBUL'u etkisi altına alan sis Baltalimanı'nda iki kazaya neden oldu. Aynı noktada meydana gelen kazalarda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Görüş mesafesi 10 metreye düşerken, İDO ve Şehir Hatları seferlerinde de bazı seferler iptal edildi.

Haberin Devamı

Dün akşam saatlerinden itibaren megakentte etkisini gösteren sis, gece boyunca devam etti. Yoğun sis nedeniyle Baltalimanı'nda aynı noktada yarım saat arayla iki kaza meydana geldi.

İlk kaza, saat 03.30 sıralarında meydana geldi. Kavacık'tan Baltalimanı istikametine giden 34 UJ 0987 plakalı kamyonet sürücüsü Nihat Üstün, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü geçtikten sonra yol ayrımında sisin etkisiyle direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Bunun üzerine otomobil önce trafik yön levhalarına çarptı, ardından da refüje çıktı.

AYNI NOKTADA İKİNCİ KAZA

İkinci kaza ise yaklaşık yarım saat sonra yine Baltalimanı yol ayrımında yaşandı. Salih Keskin, yoğun sis nedeniyle kullandığı taksinin direksiyon hâkimiyetini kaybederek daha önce kaza yapan 34 UJ 0987 plakalı kamyona arkadan çarptı. İki kazada da şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kamyonetin motor bölümüne giren ağaç kökünü kesti. Kazaya karışan araçlar, ekipler tarafından refüjden kaldırıldı.

DENİZ ULAŞIMINA SİS ENGELİ

İstanbul'da gece boyunca etkili olan yoğun sis, deniz ulaşımında aksamalara neden oldu.

Dün geceden beri kenti etkisi altına alan sis nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve şehir hatlarından bazı seferlerin iptal edildiğini açıklandı. İDO resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Yalova-Pendik, Pendik-Yalova’ya yapılan bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Açıklamada, “Olumsuz Hava Koşulları nedeniyle 20.02.2019 Yalova-Pendik 08:00 seferi ile Pendik-Yalova 08:00 seferlerimizi iptal etmek zorunda kaldık. Anlayışınız için teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.

Şehir hatları da yaptığı duyuruda bazı seferlerin yapılamayacağını açıkladı. Yapılan duyuruda Beykoz kalkışlı seferler, İstinye-Çubuklu arabalı vapur seferleri, Beşiktaş-Adalar seferleri ve 08:00 Eminönü-Adalar seferlerinin yoğun sis nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

GÖRÜŞ MESAFESİ 10 METREYE KADAR DÜŞTÜ

Öte yandan yoğun sis nedeniyle kentin çeşitli bölgelerinde, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Sürücüler yollarda araçlarının sis farlarını yakarak güçlükle ilerleyebildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!