İstanbul'da silah operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda silah operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2006 14:27

İstanbul'da silah kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişi yakalandı, “Glock” marka 10 adet tabanca ele geçirildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren ekipler, Gaziosmanpaşa'da ikamet eden ve akraba oldukları öğrenilen 3 kişinin silah kaçakçılığı yaptığı bilgisine ulaştı.

Şırnak nüfusuna kayıtlı bu kişilerin, son dönemlerde yüklü miktarda silah getirdiklerinin ve bu silahları satmaya çalıştıklarının belirlenmesi üzerine, 2 Ağustos 2006 günü operasyon başlatıldı. Operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerin üst, ev ve otomobillerinde yapılan aramalarda 10 adet “Glock” marka 9 milimetre çaplı ruhsatsız tabanca ile 9 adet şarjör ve 25 adet mermi ele geçirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak organize suç örgütlerine karşı geçmiş dönemde yürüttüğümüz ve birçok organize suç örgütünün çökertildiği başarılı operasyonlarla birlikte, yurdumuza kaçak yollardan getirilen ve birçok suçta kullanılan silahlara karşı da bu kararlı mücadelemiz hassasiyetle sürdürülmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek (suçu ortaya çıkarmaya yönelik yapılan ihbarlar) bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır.”

Bu arada polis yetkilileri, Kuzey Irak'ta yaklaşık 1000 ABD Doları karşılığı temin edilerek Türkiye'ye getirildiği öne sürülen tabancaların, Türkiye'de 2 bin 200-2 bin 500 dolar arasında satıldığını bildirdiler.

Yetkililer, gözaltına alınan şüpheliler M.Ü, K.Ü ve S.A'nın, emniyetteki işlemlerinin ardından Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiğini kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!