İstanbul'da sağlık zirvesi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda sağlık zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

WHO (Dünya Sağlık Örgütü) 47'nci Avrupa Bölge Komitesi'ne katılan 23 ülkenin sağlık bakanı ve 500 kadar delege, Avrupa ülkelerinin gelecekteki sağlık politikasını belirlemeye başladı. Conrad Otel'de dün başlayan ve Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy'un başkanlık yaptığı toplantıda, Çevre ve Sağlık, Avrupa Bölgesel Herkes İçin Sağlık Politikası, Tütünsüz Avrupa için Avrupa Bölgesel Eylem Planı, Bulaşıcı Hastalıklar konula ele alınacak ve 26 maddelik hedefler tartışılacak.

ETKİLİ ÖNLEMLER

Komite toplantısının açılışına katılan WHO Genel Direktörü Dr. Hiroshi Nakajima, son yıllarda bulaşıcı hastalıklara karşı yapılan mücadelede önemli sonuçlar aldıklarını söyledi. Dr. Nakajima, bulaşıcı hastalıklara karşı mücadelede bağışıklamayla (aşı) yüzde 80 çocuğa ulaştıklarını belirtti. Dr. Nakajima ayrıca aile planlaması, güvenli annelik, üreme sağlığı konularında da başarılı sonuçlara ulaştıklarını ifade etti. Bakan Özsoy da Türkiye'de tedavi edici sağlık hizmetlerindeki artışın yüksek olduğunu ancak, koruyucu ve bilgilendirici hizmetlere önem verilmesi gerektiğine dikkati çekti.

WHO Türkiye Sorumlusu Dr. Hannu Vuori, Türkiye'de özellikle Güneydoğu Bölgesi'nde yüksek oranlarda sıtma görüldüğünü söyledi. Dr. Vuori, kötü koşullara sahip gecekondu bölgelerinin artışının hastalıkta etken olduğunu söyledi. Dr. Vuori, Türkiye'de trafik 0 güvenliği ile ilgili alınan önlemlerin Avrupa standardının altında olduğunu söyledi. Dr. Vuori, plansız kentsel büyümenin ve erozyonun da önemli bir çevre sağlığı sorunu olduğunu vurguladı. Sağlık Bakanlığı'nın evsahipliği yaptığı toplantı 19 Eylül'de sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!