İstanbul'da "Piyano" Günleri

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda Piyano Günleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 13:31

Akbank Sanat Piyano Günleri, 5 Kasım'da ünlü piyanist İlya Rachkovsky'nin resitali ile başlayacak. 13 yaşındaki "dahi piyanist" Mertol Demirelli 12 Kasım'da, Alman sanatçı Martin Stadtfeld 18 Kasım'da ve piyanist Özgür Aydın 24 Kasım'da konser verecek.

Haberin Devamı

Akbank Sanat, “Piyano Günleri” kapsamında bu ay, dünyaca ünlü piyanistleri ağırlayacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Akbank Sanat Çok Amaçlı Salon'daki etkinlikler, 5 Kasım'da “bol ödüllü” piyanist İlya Rachkovsky'nin resitali ile başlayacak. 6 yaşında, piyano için bestelediği eserlerini çalmaya başlayan Rachkovsky, 1998'de Vladimir Krainev Uluslararası Piyano Yarışması'nda birincilik, 2001'de Marguerite Long-Jacques Thibaud Yarışması'nda ikincilik, Valsesia-Musica, Jean ve Hong Kong uluslararası piyano yarışmalarında birincilik ödülü aldı. Sanatçı, 2007'de Brüksel'deki Queen Elizabeth Yarışması'nda da ödül kazandı. Rachkovsky konserinde Chopin ve Rachmaninov'dan eserler seslendirecek.

“Dahi piyanist” 13 yaşındaki Mertol Demirelli, 12 Kasım'da sahne alacak.

Haberin Devamı

Genç yaşına rağmen kariyerine önemli performanslar ve ödüller sığdıran Demirelli, 1996 yılında Ankara'da doğdu. 4 yaşında müzik çalışmalarına başlayan Demirelli, 7 yaşında Sicilya'da düzenlenen 2003 IBLA Grand Prize'da çeşitli ödüllere layık görüldü. Bu yarışma kapsamında Demirelli, Newcastle, New York ve Arkansas-Little Rock'da konserler verdi. Sanatçı, 10 yaşında katıldığı 2006 Onay Sanat Piyano Güzellemesi Yarışması'nın 7-15 yaş kategorisi birincisi olmayı başardı. 2006 yılında İstanbul Müzik Festivali 35. Yıl Açılış Konseri'nde İdil Biret ile Bach'ın “Do Minör İki Piyanolu Konçertosu”nu seslendiren Mertol Demirelli, performansıyla eleştirmenlerden büyük övgü topladı. Gülsin Onay, İdil Biret, Muhittin Demiriz ve Edna Golandsky'nin ustalık sınıflarına katılan Demirelli, Fazıl Say'ın Ayvalık ve Antalya'da verdiği konserlerde de sahne aldı.

Demirelli, eğitimini Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulunda sürdürüyor.

Bach'ın “Goldberg Çeşitlemeleri” ile Almanya'nın klasik müzik listelerinde bir numaraya yükselen ve albümleriyle dünyanın sayılı kayıt ödüllerinden “Echo Klassik”i 4 kez kazanan Martin Stadtfeld 18 Kasım'da konser verecek.

Dünyanın önemli yarışmalarından biri sayılan ARD Münih Uluslararası Piyano Yarışması'nı kazanarak yurt dışına açılan ve günümüzün önde gelen genç piyanistlerinden biri kabul edilen Özgür Aydın, kendine özgü yorumuyla 24 Kasım'da Akbank Sanat Sahnesi'nde olacak.

Haberin Devamı

Akbank Sanat Piyano Günleri çerçevesinde sadece konserler değil atölye çalışmaları da düzenlenecek. Martin Stadtfeld'in atölye çalışması 19 Kasım'da, Özgür Aydın'ın ise 25 ve 26 Kasım'da Akbank Sanat'ta ücretsiz izlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!