Okuldaki rehine krizinde son dakika gelişmesi: Teslim oldu!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 13:41

İstanbul Pendik'te bulunan Melek Aknil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen bir uzman erbaş, nişanlısını rehin aldı. Yaklaşık 1,5 saatlik ikna çalışmalarının ardından uzman erbaş az önce teslim oldu ve rehine krizi sona erdi...

Haberin Devamı

Olay saat 13.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Uzman erbaş olarak görev yapan Umut D., birliğinden kaçtığını söyleyerek, aralarında kısa bir süredir sorun olduğunu iddia ettiği nişanlısı Hümeyra K'yı rehin aldı. Olay yerine Özel Harekat ekipleri sevk edildi. 

Okuldaki rehine krizinde son dakika gelişmesi: Teslim oldu

Rehine H.D polis ekiplerince okuldan çıkarıldı

Özel harekat polislerinin yanı sıra Müzakere Timleri de devreye girdi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Okul ve çevresinde bulunanlar uzaklaştırıldı.

Zanlıyla müzakere yürüten polisler ikna çabalarına başladı. Umut D.'nin müzakereci polise, silahının olmadığını ve elinde bıçak bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1,5 saat süren müzakerenin ardından zanlı, polise teslim oldu. Zanlı Umut D, ile rehin aldığı Hümeryra K., ayrı ayrı polis aracına bindirildi. İkisinin de durumunun iyi olduğu öğrenildi. Hümeyra K., hastaneye zanlı ise emniyete götürüldü.

BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN: OKUL ORTAMINDA OLMASI TEDİRGİN ETTİ

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, rehine kriziyle ilgili açıklama yaptı. Şahin'in açıklamaları şöyle:

"İsmi biliniyor ancak emniyet isimlerinin açıklanmasını istemedi. Bizim elimizdeki bilgilerle söylüyorum. Okulda çalışan hanımefendi ile girişimde bulunan kişi nişanlılar. Sorunları var, tabi böyle olunca uzman erbaş olduğunu bildiğimiz kişi okula geliyor, görüşme oluyor sonra tartışmalar olunca hemen polis çağırıyorlar.

Polis gelince de uzman erbaş arkadaşımız hanımefendiyi rehin alıyor. Emniyetimiz orada, özel harekat ile uzman ekipler orada. Çok büyük ihtimalle büyük bir sıkıntı çıkmadan inşallah selametle bu işi halledeceğiz gibi görünüyor. Panik havasının oluşmaması açısından sükutnetle takip ediliyor.

Okul ortamında olması bizi tedirgin etti. Ama maalesef okul ortamlarımızda da bunu yaşıyoruz. Bizi en çok üzen okul ortamında böyle bir hadisenin cereyan etmesi. Emniyetimiz hassas şekilde sahadalar. İnşallah sıkıntı olmadan da sonuçlanacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!