İstanbul'da Jandarma'dan sahte içki operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda Jandarmadan sahte içki operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 13:57

İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri kolonya üretimi yaptıklarını belirterek sahte içki üreten şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 11 kişi gözaltına alınırken şüphelilerin bu yolla 2,5 milyon lira gelir elde ettiği belirlendi.

Haberin Devamı

İstanbul Jandarma Komutanlığı ekiplerine kolonya üretimi yapıldığı belirtilen imalathanede sahte içki üretildiği ve satışı yapıldığı yönünde ihbar geldi. İhbarı değerlendiren jandarma ekipleri Arnavutköy Tayakadın Mahallesi'nde bulunan işyerini 9 ay boyunca teknik ve fiziki takip ile izledi.

2,5 MİLYON LİRALIK KAZANÇ ELDE ETTİLER

Jandarma ekipleri, liderliğini İ.K'nın yaptığını belirlediği şebekenin kolonya üretimi adı altında sahte içki üreterek sattığını tespit etti. Ekipler yapılan çalışma sonucunda, şebekenin sahte alkol üretiminden elde ettiği gelirin yaklaşık olarak 2 buçuk milyon lira olduğunu belirledi.

İstanbulda Jandarmadan sahte içki operasyonu


5 İLÇEDE BASKIN, 11 GÖZALTI

Haberin Devamı

Jandarma ekipleri, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan aldıkları arama kararıyla Bağcılar, Silivri, Arnavutköy, Küçükçekmece ve Sultangazi ilçelerinde bulunan iş yeri ve çeşitli adreslere baskın düzenledi. Yapılan operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 434 şişe sahte içki, 2 bin 250 sahte bandrol, 2 bin çeşitli markalarda sahte etiket, 2 bin 200 kapak, 966 tane değişik markalara ait boş şişe, 2 bin 60 litre etil alkol, bin 650 litre sahte alkol, ve damıtma tankı ile tertibatı ele geçirildi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI, 6 KİŞİ ADLİ KONTROL İLE SERBEST

Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Jandarma Komutanlığınca sorgulandıktan sonra dün mahkemeye sevk edildi. Şebeke lideri İ.K'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanırken, 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

OPERASYON JANDARMA KAMERASINDA

İstanbul Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı operasyon jandarma kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde jandarma ekiplerinin operasyon yapılan iş yerine gitmeleri ile başlıyor. İş yerinde bulunan tanklar ve alkollerin bidonlar içerisinde durması görüldü. Daha sonra Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alının şüphelilerin jandarma araçlarına bindirilerek adliyeye sevk edilmeleri görüldü. Şüphelilerin jandarmalar eşliğinde adliye binasına girmeleriyle son buldu.

BAKMADAN GEÇME!