Ä°stanbul'da ilk kar

Güncelleme Tarihi:

Ä°stanbulda ilk kar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2001 12:30

Kış mevsimi her geçen gün etkisini biraz daha hissettiriyor. İstanbul'da sabahtan bu yana aralıklarla etkili olan yağmurla birlikte kentin yüksek yerlerine yılın ilk karı yağdı. Bolu'da da prefabrik konutlar kar altında. Kentteki pek çok karayolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Bolu'da, gece başlayan kar yağışının ardından kar kalınlığı Kartalkaya'da 20, Abant ve Bolu Dağın'da 10 santimetreye ulaştı. Kar, ulaşımı olumsuz etkilerken birçok araç kayarak kazalara neden oldu.           

Öte yandan, kar kalınlığı Kartalkaya'da 20, Abant ve Bolu Dağı'nda10 santimetreye ulaştı.   
    
PREFABRİKLER KAR ALTINDA  
    
Kar yağışının aralıksız devam ettiÄŸi Bolu'da, 12 prefabrik alanda yaÅŸayan depremzedeler de, sabah kar yağışı ile uyandılar. Evlerinin önündeki karları temizleyen Metin TaÅŸ isimli depremzede, karın bu sene erken geldiÄŸini belirterek, ''Yakacak odun bile almadan kış geldi, ayrıca valiliÄŸin soba yasağı da sürüyor, bu kış zor gececek'' diye konuÅŸtu.Â

BOLU'DA TRAFÄ°K KAZASI: 10 YARALI

Ankara-İstanbul karayolunun Bolu, Gerede ve Kızılcahamam kesimlerinde başlayan kar yağışı, trafiği olumsuz etkiledi. Çok sayıda araç, kayarak yoldan çıkarken, meydana gelen trafik kazasında 10 kişi yaralandı.

Karabük'ten Gerede istikametine seyir halinde bulunan Abdullah Aksöz idaresindeki 05 DE 923 plakalı yolcu otobüsü, kar yağışı nedeniyle kontrolden çıkarak karşı yönden gelen Ali Güzel yönetimindeki 34 YA 3637 plakalı minibüsle çarpıştı. Kazada minibüs sürücüsü Ali Güzel ve minibüste yolcu olarak bulunan Ahmet, Zeki ve Halis Bozdemir, Abidin, Rahmi, Medine ve Fuat Kaplan ile Nubbet ve Satı Yazgan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis'e ait ambulanslarla Bolu ve Gerede'deki hastanelere kaldırıldılar. 

Öte yandan, kar yağışının etkili olduğu Gerede-Yeniçağ arasında Şair Dertli Mevkii'nde yoldan çıkan 2 tır, trafiği olumsuz etkiledi. Kayan araç sayısının artması üzerine Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, D-100 karayolunu kullanarak Ankara yönüne giden araçları Paşaköy Kavşağı'nda durdurarak, araçların otobana girmelerini sağladılar. 

KAR YOLLARI KESTÄ°

Haberin Devamı

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde 32 köy yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Abant, Seben ve Mudurnu yollarında ise karla mücadele çalışması sürüyor.   Köy Hizmetleri İl Müdürü İzzet Batık, Gerede'ye bağlı 32 köy yolunun kardan kapandığını söyledi. Batık, diğer ilçelerinden kapalı köy yolu ihbarı ulaşmadığını belirterek, ''32 greyder, kepçe ve kamyonkarla mücadele için hazır bekletiliyor'' dedi.  

Karayolları 41. Åžube yetkilileri de kar kalınlığının Bolu Dağı'nda15 santimetreye ulaÅŸtığını, Abant, Seben ve Mudurnu yollarında karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışması yaptığını söylediler.Â

Haberin Devamı

Aşırı kar yağışı yüzünden Bolu'nun Seben, Yeniçağa, Dörtdivan ilçelerinin yolları ile 47 köy yolu da  ulaşıma kapandı.  

Bolu Valisi M. Ali Türker, kar yağışının devam ettiğini, Bolu-Seben, Dörtdivan-Yeniçağa yollarının kapandığını, Gerede'de 40, Çaydurt'ta 5, Seben'de 2 olmak üzere 47 köy yolunun kapandığı belirtti.

AKÇAKOCA'DA ÇATILAR UÇTU

Kar yağışı Düzce'de de etkili oluyor. Yağış yüzünden Bolu Dağı'ndan Ankara yönüne zincirsiz araç geçişine izin verilmiyor. Geceyarısı başlayan kar yağışı ve fırtına nedeniyle Bolu Dağı'nda ulaşım gülükle sağlanıyor.  

Karayolları ve trafik ekipleri, Kaynaşlı Hasanbey mevkiinde, araçların zincir takmadan Ankara yönüne gidişine izin vermiyor. Bolu Dağı kesiminde araçların 5 kilometrelik kuyruk oluşturduğu bildirildi. 

Öte yandan, Akçakoca İlçesi'nde hızı saatte 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle çok sayıda evin bacasının yıkıldığı ve bazı evlerin çatısının uçtuğu öğrenildi.

RİZE'DE YAĞMUR, GÜMÜŞHANE'DE KAR

Doğu Karadeniz'de dün geceden beri devam eden yağışlar etkili oluyor.  Rize'nin Güneysu İlçesi'nin Kıbledağ Köyü'nde, daha önce heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltılan 8 ev toprak kayması sonucunda yıkıldı. Rize'de geçen hafta maydana gelen heyelanlarla birlikte yıkılan ev sayısı 24'e yükseldi.

Trabzon ve Giresun'da da etkili olan sağnak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin alt katlarını su bastı. Son 24 saat içerisinde Trabzon'da metrekareye 13 kilogram, Rize'ye 62 kilogram, Giresun'a ise14 kilogram yağış düştüğü belirtildi.  

Rize'yi Erzurum'a bağlayan Ovit Dağı'nda da tipi nedeniyle kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, yolun trafiğe kapandığı, yol açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.  

Rize'nin Çayeli-Hemşin Karayolu heyalan nedeniyle, Çayeli ilçesi Kaptanpaşa yolunun ise Büyük Dere'nin taşması sonucu trafiğe kapandığı belirtildi.  

Trabzon'un Of İlçesi'ne bağlı Barış Köyü yolunun aşırı yağış sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle kapandığı ve Baltacı Deresi'nintaşması sonucu ise 5 köy yolundan ulaşım yapılamadığı bildirildi.  
    
Bu arada, Gümüşhane ve Bayburt şehir merkezlerine yılın ilk karı yağdı. Kar kalınlıkları her iki bölgede de 5 santimetreye ulaştı.
  
Yetkililer, yağışların akÅŸama kadar kıyı kesimlerde yaÄŸmur ÅŸeklinde, yüksek ve iç kesimlerinde kar ÅŸeklinde olacağını bildirdiler.Â

Haberin Devamı

ORTA KARADENÄ°Z'DE KAR KALINDIÄžI 10 SANTÄ°METREYÄ° BULDU

Orta Karadeniz'de soğuk ve yağışlı hava etkili olurken, kar kalınlığının bazı ilçelerde 10 santimetreyi bulduğu bildirildi.  Gece başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı özellikle, Samsun'un Vezirköprü, Asarcık, Kavak,Havza, Ayvacık ve Ladik, Ordu'nun Mesudiye, Gölköy, Aybastı, Akkuş, Kumru ve Gürgentepe, Amasya'nın Göynücek, Suluova, Merzifon ve Gümüşhacıköy, Sinop'un Durağan ve Boyabat ilçelerinde etkisini hissettirirken, kar kalınlığı ilçe merkezinde yer yer 5, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreye kadar ulaştı.  

Öte yandan, Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri, yola çıkacak araçları zincir bulundurmaları konusunda uyarıyorlar.  
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!