İstanbul'da hayatı durduran kar

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda hayatı durduran kar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2015 09:26

İstanbul'u dün sabahtan itibaren etkisi altına alan ve gece şiddetini arttıran yoğun kar yağışı, kentte yaşamı olumsuz etkiliyor. Yılın son mesai gününde iş yerlerine gitmek üzere sabah saatlerinde evlerinden çıkan pek çok vatandaş, yollarda kaldı. Megakent İstanbul'da vapur ve deniz otobüsleri çalışmazken, metrobüs seferleri kaza nedeniyle gecikmeli olarak gerçekleştiriliyor. Otobüs seferlerinde de aksama yaşanırken, İstanbul'un Maltepe ilçesinde ise devrilen bir TIR nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Özel araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar da kent genelinde ana arterlerin dışında kalan yollarda kar nedeniyle güçlükle ilerleyebiliyor.

Haberin Devamı

İstanbul'da gece etkisini artıran ve sabah saatlerinde de devam eden kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. İstanbullular yılın son sabahına beyaz örtüyle uyandı.


Kar ve buzlanmanın etkisiyle araçlar trafikte güçlükle ilerledi. Bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi.


İstanbulda hayatı durduran kar



BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDE KARLA MÜCADELE

Boğaziçi Köprüsü'nde yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait ekiplerin köprü üzerinde tuzlama çalışmaları devam ediyor.




İstanbulda hayatı durduran kar


İstanbul'da belediye otobüsleri de yokuşları çıkamayınca diğer araçlar yollarda beklemek zorunda kaldı. 

Haberin Devamı


Sürücülerin zincirsiz yola çıktıkları ifade eden bir vatandaş, ’’Küçük taksiler gidemedikleri halde yollara çıkıyorlar ve engel teşkil ediyorlar. Hiçbirinde zincir yok. Yaklaşık 1 saattir yoldayım ve 2 kilometrelik bir mesafe gidebildim. Yolda kaldım. Ana arterlerin açık olması gerekiyor ama şuan için açık değil’’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


TRAFİK KONTROLLÜ OLARAK SAĞLANIYOR

Unkapanı Köprüsü üzerinden Taksim istikametine giden bazı araçlar Tarlabaşı Bulvarı'ndan çıkamadı.


Bazı sürücüler araçlarına zincir takarken, bazıları da yoldan geri dönerek ters yönde ilerledi. 


İstanbulda hayatı durduran kar


Yolda kalan toplu taşıma araçlarından inen yolcuların yola yaya olarak devam etti. Yenikapı-Hacıosman metrosunda seferle ise sabah saatlerindeki yoğunluktan dolayı Şişli aktarmalı olarak yapıldı. 

Megakentin karla imtihanı / Foto Galeri

Kentte gece boyunca tuzlama çalışması yapılırken, D-100 ve TEM otoyollarında da trafiğin kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.



TÜNELİ YÜRÜYEREK GEÇTİLER

Kağıthane tünelinin çıkışında Piyalepaşa ilerlemeye çalışan araçlar yolda kalınca trafik yoğunluğu yaşandı. Araçlar tünelin içinde kaldı. Yolda kalanlar çareyi yürümekte buldu. Servis ve otobüslerden inenler Kağıthane ve Bomonti tünellerini yürüyerek geçti.

 

Haberin Devamı


METROBÜS KAZA YAPTI

İstanbul'da ulaşımın en önemli alternatiflerinden metrobüsü kullanmak isteyen vatandaşlar da bugün sıkıntı yaşıyor. Küçükçekmece istasyonu yakınında metrobüs kaza yaptı. Olayda maddi hasar meydana gelirken, Topkapı- Avcılar arasında seferler kontrollü bir şekilde gerçekleştiriliyor.

İstanbulda hayatı durduran kar


DENİZ ULAŞIMINA KAR ENGELİ

Elverişsiz hava şartları deniz ulaşımını da etkiledi. Yoğun tipi nedeniyle Şehir Hatları seferlerinde de iptaller ve aksamalar yaşanıyor. İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bazı hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

İstanbulda hayatı durduran kar



İDO'dan yapılan açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle bugün saat 07.00 Yenikapı-Bandırma hızlı feribot, Bandırma-Yenikapı, Bostancı deniz otobüsü, saat 08.00 Bursa-Armutlu-Armutluk-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü ile 18.30 Bandırma-Yenikapı hızlı feribot seferlerinin iptal edildiği bildirildi.


MALTEPE'DE TANKER DEVRİLDİ

Haberin Devamı

Öte yandan Maltepe'de kar nedeniyle kayganlaşan yoldan yakıt dolu tanker önce bir otomobile sonrada elektrik direğine çarptıktan sonra devrildi. Kazada sürücü hafif şekilde yaralanırken tankerden sızan yakıt tehlikeli oluşturdu.

Kaza saat 08.00 sıralarında Zümrütevler Mahallesi 5 .Sokakta meydana geldi. Oktay Yıldırım, yakıt tankeriyle yokuş aşağıya indiği sırada kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan tanker önce bir otomobile daha yol kenarındaki elektrik direğini çarptıktan sonra devrildi. Depolarında mazot ve benzin bulunan tanker yaklaşık 5 metre sürüklendikten sonra durabildi. Kazada sürücü hafif şekilde yaralanırken olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevkedildi. Tankerin depolarından sızan mazot ve benzin çevrede kısa süreliğine panik yarattı.

TEM KOCAELİ - İSTANBUL YÖNÜ KAPALI

Kocaeli'nde de etkili olan yoğun kar yağışı sonucu TEM'in Dilovası Mevkii'nde araçların kayması sonucu meydana gelen kazalar nedeniyle İstanbul yönü ulaşıma kapandı. Saat 08.30 sıralarında karayolunun kapanması üzerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Kapanan karayolunda uzun araç konvoyu oluşurken trafik ve karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli'nde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!