İstanbul'da hareketli dakikalar! Polis ateş açarak durdurabildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 20:13

Esenler TEM bağlantı yolunda uygulama yapan polis ekibinin durdurmak istediği lüks ciptekiler polise silah göstererek kaçmaya başladı. Polisin açtığı ateşte araç sürücüsü H.D yaralanınca lüks araç kaza yaparak durdu. Cezaevi firarisi olduğu belirlenen H.D. hastaneye kaldırılırken, araçta bulunan G.T. de yakalandı.

Haberin Devamı

Lüks aracın gasp edilerek çalındığı, kaçırma olayında kullanıldığı ortaya çıktı. H.D'nin uyuşturucu ve hırsızlık suçlarının da arasında bulunduğu 11 suçtan kaydı olduğu ve hakkında 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı anlaşıldı. G.T'nin ise uyuşturucu kullanmaktan kaydı olduğu belirlenirken araçta yapılan aramada, f1 tabanca, 3 dolu şarjör, 3 uyuşturucu hap ve 3 çalıntı plaka bulundu.

Esenler TEM Bağlantı yolu Edirne istikametinde uygulama yapan motorize polis ekipleri, saat 19.30 sıralarında, şüphelendikleri lüks cip'tekilere 'Dur' ihtarında bulundu. Lüks cip'tekiler, aracı polis ekibinin üstüne doğru sürdü ve polislere silah doğrulttu. Ardından cip'le kaçmaya başlayan şüphelileri, polis ekipleri kovalamaya başladı. Ekipler, durmayan şüphelilerin aracına doğru ateş açtı. Sürücüsü, isabet eden kurşunla yaralanınca araç kaza yaparak durdu. Yaralı ambulansla Bağcılar Devlet Hastanesine kaldırıldı. Araçtaki diğer kişi de yakalandı. Kaza yapan araçta hasar oluşurken, lastikleri de polisin ateş açması sonucu patladı.

Yapılan araştırmada lüks aracı H.D adlı kişinin kullandığı, yanındaki kişinin de G.T. olduğu belirlendi. Lüks aracın gasp edilerek çalındığı, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarında kullanıldığı ortaya çıktı. Cezaevi firarisi olduğu belirlenen H.D'nin uyuşturucu ve hırsızlık suçlarının da arasında bulunduğu 11 suçtan kaydı olduğu ve hakkında 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı anlaşıldı. G.T'nin ise uyuşturucu kullanmaktan kaydı olduğu belirlenirken araçta yapılan aramada, 1 tabanca, 3 dolu şarjör, 3 uyuşturucu hap ve 3 çalıntı plaka bulundu. Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!