İstanbul'da çalındı Adana'da bulundu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda çalındı Adanada bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 14:11

İstanbul'da emekli itfaiye erinin banka kredisiyle satın aldığı, 40 gün önce çalınan otomobili, Adana'da polis ekiplerinin rutin çalışmaları sırasında bulundu.

Haberin Devamı

Başakşehir ilçesinde yaşayan Ülkü Erkan'ın (42) evine 40 gün önce giren hırsız, bulduğu anahtarla binanın önünde park halindeki otomobili çaldı. Erkan, otomobilinin çalındığını fark edince polise şikayette bulundu. Aradan geçen sürede Erkan'ın aracının izine ulaşılamadı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalıntı otomobil ve motosikletlerle ilgili yürüttüğü rutin uygulamalarında merkez Yüreğir ilçesi Çamlıbel Mahallesi'nde bir arsada üzerinde branda bulunan bir aracı şüphe üzerine kontrol etti.

İnceleme sırasında üzerindeki plakanın başka bir araca ait olduğunu belirleyen ekipler, motor ve şasi numarasından otomobilin İstanbul'un Başakşehir ilçesinden çalındığını tespit etti. Otomobilin sahibi Ülkü Erkan'a telefonla ulaşılarak aracının bulunduğu bildirildi.

Aracın sahibi emekli iftaiye eri Erkan, önceki gün yolcu otobüsüyle geldiği Adana'da, Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinden aracını teslim aldı. Erkan, "Otomobilimi bulan ekiplere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Erkan, otomobili 1 yıl önce 9 bin lira peşin, 27 bin lira banka kredisiyle satın aldığını ifade ederek “Hırsız, demir korkuluğu kesip içeriye girmiş ve evden ruhsat, ehliyet ve anahtarı alıp kapımızın önünde park halindeki otomobille kaçmış. Ayrıca ziynet eşyalarımız da çalındı. Otomobili bulabilmek için çok uğraştım ama bir sonuç elde edemedim" diye konuştu.

Bu arada polis ekiplerinin otomobilin çalınmasıyla ilgili araştırmaları sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!