İstanbul'da 7 bin şişe sahte içki ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 7 bin şişe sahte içki ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 13:09

İstanbul polisinin sahte içki imalathanelerine düzenlediği operasyonlarda piyasaya sürülmek üzere 7 bin şişe sahte alkol ele geçirildi. 10 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon anı ise polis kamerası tarafından kaydedildi.

Haberin Devamı

İstanbulda 7 bin şişe sahte içki ele geçirildi


İstanbul'da, sahte içki üreten 3 imalathaneye Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince baskın düzenlendi. 10 kişi gözaltına alınırken, binlerce şişe sahte içki ve bir tonun üzerinde şişelenmek üzere hazırlanmış sahte içki ele geçti. Geçtiğimiz yıl sonunda 30 kişi sahte içkiden hayatını kaybetmişti. 


İstanbulda 7 bin şişe sahte içki ele geçirildi


Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih'de sahte rakı üretilerek piyasaya sürüleceği yönünde bilgi aldı. Alınan bilgi üzerine çalışma başlatan ekipler, sahte içkilerin Demirtaş Mahallesi'nde bir depoda üretildiğini belirledi. Ekipler önceki gün harekete geçerek baskın düzenledi. Baskında, daha önceden sahte içki üretmekten emniyette kaydı bulunan 2 kişi gözaltına alındı. Yüzlerce şişe sahte rakı ele geçti.

Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin ikinci hedefinde Bağcılar'daki sahte içki imalathanesi vardı. Buradaki adrese düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda sahte viski ve yapımında kullanılan malzemeler bulundu. Ekiplerin son hedefinde ise Şişli'de bir ev vardı. Evde sahte bira üretildiği ve piyasaya sürüldüğü istihbaratı üzerine baskın düzenlendi. Sahte biralar ve yapım malzemeleri ele geçti. 1 kişi gözaltına alındı. 

Haberin Devamı

Her 3 operasyonda yapılan aramalarda, 6.500 adet dolu içki şişesi, 150 litre rakı ham maddesi, 75 litre viski ham maddesi, 5.750 adet TAPDK bandrolü,  2.200 adet rakı kapağı, 1 adet kapak ısıtıcı makine, 11 rulo çeşitli markalarda içki şişesi etiketi, 1 ton bidonlarda muhtelif cins içki, 780 şişe kapağı ve mantar tıpa, 2 adet bakır alkol damıtma cihazı, 1 adet plastik alkol damıtma cihazı ve yarım ton arpa ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişinin sorgularının ardından savcılığa sevk edildikleri bildirildi. Geçtiğimiz yıl sonunda sahte içkiden 30 kişi hayatını kaybetmiş bir o kadar da kişi ağır yaralanmıştı. Sahte içki üretilen yerler basılmış çok sayıda sahte içki üreten kişi gözaltına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!