İstanbul'da 3 bölgede karantina!

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 3 bölgede karantina
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 12:58

İstanbul Valisi Muammer Güler, il sınırları içinde açıkta kanatlı hayvan ve yumarta satışının yasaklandığını ve 3 bölgede kontrol amaçlı karantina uygulamasına geçildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'daki kuş gribi vakalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, insanlarda şuana kadar kuş gribi virüsüne rastlanmadığını ancak 3 bölgede tedbir amaçlı olarak karantina uygulamasına geçildiğini açıkladı.

Vali Güler, İstanbul Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Hayvan Sağlığı Komisyonu, Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece merkez olmak üzere 3 kilometre yarı çaplı bölgede ve Esenler'de kontrol bölgesi olarak karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar vermiştir. Eyüp, Bayrampaşa, Bağcılar ve Avcılar'ın da dahil olduğu 7 kilometre yarı çaplı bölgenin de gözetim bölgesi olarak belirlenmesine karar vermiştir” dedi.

Güler, “Kontrol bölgesi olarak belirlenen yerde, mecburi itlaf yapılacaktır. Gözetim bölgesinde ise şüpheli görülen hayvanlar itlaf edilecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şuana kadar insanlarda kuş gribi virüsüne rastlanmamasının sevindirici olduğunu söyleyen Vali Güler, 13'ü çocuk 23 kişinin gözetim altında tutulduğunu açıkladı.

TÜM İZİNLER İPTAL
 
Bu arada İstanbul Tarım İl Müdürü Ahmet Kavak, kuş gribi önlemleri kapsamında il müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerindeki ilgili personelin bayram süresince izinlerinin iptal edildiğini bildirdi.

İstanbul Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kavak, bugünden itibaren ”kontrol bölgesi” olarak tespit edilen yerlerde sistemli itlaf çalışmalarına başlanacağını ve bu çalışmaların bayram süresince de devam edeceğini kaydetti.

Belediye ekiplerinin tarım il ve ilçe müdürlükleriyle koordineli olarak çalışacaklarını vurgulayan Kavak, hayvanların su kaynaklarına zarar verilmemesi dikkate alınarak uygun şekilde itlaf edileceğini ve gömüleceğini ifade etti. Kavak, “Bayram süresince bu işle ilgili personelimizin tüm izinleri iptal edildi. Bu konuyla alakalı veteriner ekipler, idareciler bayram sürecince göreve devam edecekler. Ayrıca bahsettiğimiz kontrol bölgesindeki 3 ilçe belediyesi ve gözetim bölgesindeki ilçe belediyeleri de tüm ihbar ve şikayetleri takip edecek. Belediyelerde sürekli görevli bulundurulacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kontrol bölgesi ve bu bölgeye yakın olduğu için “riskli” olarak kabul edilen “gözetim bölgesi”ne dahil olan ilçelerde de belediyelerin ihbar numaraları oluşturacaklarını anlatan Kavak, şu an için ise söz konusu belediyelerin basın bürolarına ait numaraların ihbar hattı olarak aranabileceğini kaydetti. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!