İstanbul'da 3 ayrı yerde yangın

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 3 ayrı yerde yangın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 20:54

İstanbul'un Anadolu yakasında 3 ormanlık alanda çıkan yangına müdahale edildi. Pendik ve Sultanbeyli'deki yangınlar akşam saatlerinde söndürülürken, Tuzla'daki yangının sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

PENDİK

Pendik’te ormanlık alanda yangın çıktı. Geniş bir alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik müdahalesinin ardından kontrol altına allındı.
Edinilen bilgiye göre, Pendik Kurtköy Mecidiye Mahallesi ormanlık alanında saat 17.30 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüdü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Helikopterler ile havadan da müdahale ettiği yangının söndürme çalışmalarına çevredeki vatandaşlarda yoğun destek verdi. Mahalledeki gençlerin yangını söndürmek için alevlerin arasına girdikleri görüldü.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın ekiplerin yaklaşık bir saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alındı.
Yangının çıkış nedeni ne ilişkin soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

İstanbulda 3 ayrı yerde yangın

Sultanbeyli - İstanbul

SULTANBEYLİ'DE KORKUTAN YANGIN

Sultanbeyli'deki ormanlık alanda saat 17.00 sıralarında çıkan yangın yaklaşık 3 saat sonra söndürüldü.

Sultanbeyli ile Pendik arasında kalan Kurnaköy Mahallesi Uzundere Mevkii'nde bulunan alanda ufak çapta otların tutuşmasıyla başlayan yangın kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına karadan müdahale etti. Vatandaşlar da alevleri ellerine aldıkları çalılarla söndürmeye çalıştı. Orman İşletmesi'ne ait helikopterler de havadan alevlere müdahale etti.
Yangın, yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından söndürüldü. Ekipler soğutma çalışmalarına başladı.

TUZLA

TUZLA’DAKİ ORMAN YANGINI 6 SAAT SONRA

Tuzla’daki Piyade Okulu’nun bulunduğu askeri alanda çıkan yangın yaklaşık 6 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Tuzla’daki Piyade Okulu’nun bulunduğu askeri alanda henüz bilinmeyen bir nedenle saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin havadan ve karadan müdahale ettiği yangın yaklaşık 6 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.
Yangını kontrol altına alan ekipler ormanlık alanda soğutma çalışmalarına başladı. (İHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!