İstanbul'da 118 kiloluk uyuşturucu operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 118 kiloluk uyuşturucu operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2005 14:23

İstanbul'da, “Sadabad” adı verilen operasyonda, 118 kilogram esrar, 10 bin adet uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte hap ile 12 parça tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili 1'i İranlı 11 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Narkotik Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurtdışından getirilen uyuşturucu maddeyi piyasaya sürmeye çalışan kişiler olduğunun belirlenmesi üzerine “Sadabad” adı verilen çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında Bakırköy'de bir kişiyi 45 kilogram esrarla gözaltına alan polis, bu kişinin sorgulanması sonucu şebeke üyelerinin depo olarak kullandıkları Zeytinburnu'ndaki bir yere operasyon düzenledi.

Operasyonda, 54 kilogram esrar, 10 bin adet uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte hap, 3 gram afyon sakızı, 1 adet ruhsatsız tabanca, sahte nüfus cüzdanları, 2 adet sahte mühür ile uyuşturucu maddenin paketlenmesinde kullanılan vakum makinesi ele geçirildi.

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında ayrıca, uyuşturucu maddelerin sahipleri oldukları öne sürülen İran uyruklu Rıza A. ile Halil İbrahim G'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi daha gözaltına alındı.

Bu kişilerden birinin işyerinde yapılan aramada da, 19 kilogram esrar, 1 adet terazi, tarihi eser niteliğinde 1 adet mermer heykel ayağı, 1 adet pişmiş topraktan yapılmış insan figürü ve 10 adet bronz sikke ele geçirildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan 11 kişi, daha sonra adliyeye sevk edildi.

DİĞER OPERASYON

Bu arada, Avcılar'da düzenlenen başka bir operasyonda da, 3 kilo 600 gram eroin, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu tartımında kullanılan 1 adet terazi ele geçirildi.

Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan, 1 Ocak 2005 tarihinden bugüne kadar sokak satıcılarına yönelik düzenlenen 60 ayrı operasyonda, 10 kilo 200 gram eroin, 136 kilo 225 gram esrar, 191 gram kokain, 103 gram afyon sakızı, 19 bin 712 adet uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte hap ile 7 adet tabanca ele geçirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Bu maddelerle ilgili 151 kişinin yakalanarak, haklarında yasal işlem yapıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!