Ä°stanbul'da 1.16 kilo uranyum ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 1.16 kilo uranyum ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2001 14:51

Gaziosmanpaşa'da alıcı gibi davranan jandarmaya, 750 bin dolar karşılığında, nükleer silah yapımında kullanılan 1 kilo 160 gram uranyum maddesi satmak isteyen iki kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Bir istihbaratı deÄŸerlendiren GaziosmanpaÅŸa Ä°lçe Jandarma Komutanlığı'na baÄŸlı ekipler, ellerinde uranyum maddesi bulunduÄŸunu belirledikleri Aydın Duran (32) ve Mehmet Aydın (47) ile alıcı gibi davranarak baÄŸlantı kurdular.Â

Yapılan pazarlık sonucu Duran ve Aydın'la, 1 kilo 160 gram uranyumun alımı için 750 bin dolara anlaÅŸma saÄŸlandı.Â

Özel bir hastanede ambulans şoförü olarak çalışan Aydın Duran, teslimatı yapmak üzere ambulansla geldiği buluşma noktasında, arkadaşı Mehmet Aydın'la birlikte gözlem altına alındı.

Ambulansta yapılan aramada, gazete kağıdına sarılı olarak bir poşet içinde bulunan 1 kilo 160 gram uranyum maddesi ele geçirildi.

Yapılan sorgulama sonucu Duran ve Aydın'ın, bu maddeyi, dağılan doğu bloku ülkelerinden İstanbul'a getiren bir kişiden satın aldıkları ve uzun süredir ellerinde beklettikleri anlaşıldı. 

Söz konusu madde incelenmek üzere Küçükçekmece Nükleer Araştırma Merkezi'ne gönderilirken, sanıklar da Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!