İstanbul'a çağ atlattık

Güncelleme Tarihi:

İstanbula çağ atlattık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbulluların perişan olduğu gün Ankara'da RP Grup toplantısında konuşan RP Lideri Erbakan, RP'li belediyeye övgüler yağdırdı. İstanbulluların selle boğuştuğu sırada, ''İstanbul'a çağ atlattık'' diyen Erbakan, ''İşte bu Refah farkıdır'' diye konuştu.

RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, İstanbul'un tümüyle sele teslim olduğu gün RP'li belediyeyi överek, ''İstanbul'a çağ atlattık'' dedi. İstanbul'da altı kişinin ölümüne neden olan sel olayına hiç değinmeyen Erbakan, dün RP Grup toplantısında İstanbul Belediyesi'ne övgü yağdırdı.

Konuşmasında uzun uzun RP'li belediyenin İstanbul'a yönelik proje ve hizmetlerini anlatan Erbakan, hafta sonunda İstanbul'un trafik sorununu büyük oranda çözen bir projenin açılışını yaptıklarını, belediyenin kendi olanaklarıyla büyük arıtma tesislerini hizmete soktuğunu ve her 4 ayda bir baraj bitirerek su sorununu tamamen çözdüğünü söyledi. Erbakan, ''Hizmete açtığımız tesislerle adeta İstanbul'a çağ atlattık. İşte bu Refah farkıdır. çünkü bize göre inanç tekeden süt çıkarır'' diye konuştu. Erbakan, konuştuğu saatlerde, İstanbul'un hâlâ selin hasarlarıyla boğuşuyor olmasına karşın bu konuya hiç değinmedi.

HÜKÜMETİ DÜŞÜRECEĞİZ

Erbakan, hükümetin halkın inançlarına yönelik yeni baskılar peşinde olduğunu savundu. Ezan Genelgesi'nden sonra bu kez de vaazların tek merkezden verilmesinin gündemde olduğunu belirten Erbakan, yeniden iktidara gelince bütün bu uygulamaları değiştireceklerini söyledi. ''Bu ucube hükümeti düşüreceğiz'' diyen Erbakan, en kısa zamanda da Türkiye'yi erken seçime götüreceklerini öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!