İstanbul’a 495 zabıta daha geliyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’a 495 zabıta daha geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 16:10

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB)’nın boş bulunan Zabıta memuru kadroları için yaptığı sözlü sınav sonuçları açıklandı.

Haberin Devamı

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere, KPSS puanı ile başvuru yapanlar arasından toplam 495 aday zabıta memuru olma hakkı kazanırken, kazanan adayların isimleri İBB’nin resmi sitesinde yayınlandı. İBB’nin kadrolarında şu anda 2 bin 129 zabıta görev yapıyor.

Sınav için, 2016 KPSS (B) sınavından en az 60 puan alan adaylar arasından belirtilen genel ve özel şartları taşıyanlar puanına göre sıralandı. KPSS puanlarına göre 2 bin 500 aday belirlendi. Adaylarda, acil yardım ve afet yönetimi, çevre ve çevre sağlığı, mahalli idareler, bilgisayar ve enformasyon sistemleri, bilgisayar programcılığı, yat kaptanlığı, turizm rehberliği, ekonomi-iktisat-iş idaresi ve işletme, muhasebe ve finansal yönetim, kamu yönetimi ve siyaset bilimi ile insan kaynakları ve personel yönetimi gibi lisans ve ön lisans mezunu olma şartları da arandı.

1 – 15 Ağustos 2018 tarihleri arasında başvurularını yapan adaylar, 27 Ağustos – Ekim 2018 tarihleri arasında sözlü sınava tabi tutuldu. Yönetmelikte belirlenen konulardan seçilen sorular, kura usulüyle adaylara soruldu.

Sözlü sınav, 11 Nisan 2007 Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye Zabıta Yönetmeliği’nin 13/D ve F maddeleri gereğince yapıldı.

Sınavda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere toplam 495 aday başarılı olarak zabıta memuru olmaya hak kazandı.

SONUÇLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!