İstanbul Valisi Mutlu: Gelin çocuklarınızı alın, can güvenlikleri yok

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Valisi Mutlu: Gelin çocuklarınızı alın, can güvenlikleri yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 00:00

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bugün dördüncü açıklama yaptı ve "Değerli yavrularımıza ve ailelere şu andan itibaren bölgeden ayrılmalarını ve ayrılmaları için müdahil olmanızı rica ediyorum. Can güvenliği sorunları konusunda ciddi istihbaratlar var" dedi. İşte İstanbul Valisi'nin gece açıklaması:

Haberin Devamı

MUTLU'DAN YENİ TWEETLER:

"Devletimizin ve milletimizin gücünü huzur bozucu, şiddet yanlılarına karşı hukuk içinde göstermeye kararlıyız. Huzuru sağlayıncaya kadar uyumaksızın hep birlikte görevdeyiz. En büyük gücümüz milletimizin sagduyusudur. Birinci önceliğimiz herkesin güvenliğidir.

Gezi Parkı'ndaki gençlerimizin değerli ailelerini, sevgili çocuklarımızın güvenliği için işbirliğine çağırıyor, bize güvenmelerini ve yardımlaşmalarını talep ediyorum. Marjinal grupların Aziz şehrin huzurunu daha fazla bozmalarına müsaade edilmeyecektir!"

Haberin Devamı

POLİS GEZİ PARKI'NA GİRDİ / HURRİYET TV

İŞTE VALİ MUTLU'NUN GECE AÇIKLAMASI:

Gezi Parkı’ndaki sevgili gençlerin güvenliklerinin bizim için önemli olduğunu ve bu konuda dikkatli olduğumuzu açıkladık. Onların  yaptığı çevreci eylemlerin bugün yarattığı sıkıntılara rağmen kendilerine saygı duyduğumuzu, müdahalemiz olmayacağını açıkladık. Bütün gün boyuncu değerli İstanbulluların bizim yaptığımız çalışmaları destekleyici tavırlarını, bizi orada sadece marjinal gruplarla bırakmalarını gördük. Alanda sayıları 30 35 kişi olanların, halkımız oradayken Atatürk Kültür Merkezi önündeki polisimize saldırdı. Emniyet güçlerimi kendilerine yöneltilen saldırılan sonucu karşılık verdi. Marjinal gruplar alandan uzaklaştırıldı.
Bu konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada halkımızdan ricalarımız oldu.

Haberin Devamı


 
"ŞU ANDA MARJİNAL GRUPLAR VAR"

Şuanda Taksim alanında bulunan farklı fraksiyonlara ait marjinal gruplar var. Emniyet güçlerimizle aralarında çatışma söz konusudur. Emniyet teşkilatımızın değerleri mensuplarına çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Gezi Parkı’nın tüm provokasyonlara rağmen sükûnetini koruduğu için teşekkür ediyorum.


TAKSİM ALEV ALEV / HURRİYET TV

"FARKLI TUTUM GÖSTERECEĞİZ"
 
Bu akşam meydandan ayrılmış halkımıza teşekkür ediyorum. 15 gündür bu ortamı İstabullulara ve Türkiye’ye yaşatmış olanlara karşı bugün çok daha farklı bir tutum göstereceğiz. Bugün Taksim Meydanı’nda güvenliğin tam olarak sağlanana kadar mücadele edilecek. Taksim Meydanı marjinal ğruplardan entegre edilinceye kad ar tedbirlerimizi yoğun olarak sürdüreceğiz. Gerek gece gerek gündüz emniyet güçlerimize herkesin yardımcı olmasını istiyoruz.
 
Bugün bu saatten itibaren uygulayacağımız mücadeleyi hukuka saygılı olarak devam ettireceğiz. Butün marjinal grupların hukuk düzenine girmesini şiddetle tavsiye ediyorum. Devletimizin milletimizin zayıflatılmasına müsaade etmeyeceğimizi kararlılıkla ifade ediyorum.
 
Gezi Parkı'ndaki çocuklarımız masum isteklerle başlatmış oldukları tabloda ülkemizin gelmiş olduğu kendileri de görüyorlar. Onlar bizi çocuklarımız. Hepimizin omuz omuza bu ülkeye hizmet etme gayesinde olduğundan şüphemiz yoktur. Bu ülkenin her genci değerlidir. Gençlerimizi seviyoruz. Onlara bağlılık içindeyiz. Görecekleri zarara tahammülümüz yoktur.

AİLELERE ÇAĞRI

Haberin Devamı

Adeta yangın yerine çevrilmeye çalışılan  Gezi Parkı’nda yavrularımızı bekliyor olması bizlerinde sıkıntısıdır. Değerli yavrularımıza ve ailelerine özellikle şuanda sonra o bölgeden ayrılmalarını ve ayrılmaları için müdahil olmanızı  rica ediyorum. Bu bir müdahale değildir. Benim sorumluğum bu şekilde yaşayan her gence sahip çıkmaktır. Sevgili yavrularımızın can güvenliği ile ilgili güvenlik sorunları olduğu konusunda ciddi istihbaratlar vardır. Çadırlarının nasıl yakıldığını biliyoruz. Onların başına gelecek en ufak bir tablo hepimizi derinden yaralar.

İSTANBUL VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU AÇIKLAMA YAPTI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!