İstanbul Valiliği, tatili geç duyurdu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Valiliği, tatili geç duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2002 02:05

İstanbul'da dünden itibaren etkili olan ve ilköğretim okullarının bir gün tatil edilmesine yol açan kar yağışı, her zamanki gibi vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Okulların tatil edilme kararının İstanbul Valisi Erol Çakır tarafından dün geç saatte, 03.30'da alınması, karardan haberi olmayan bazı veli ve öğrencileri okul önlerinde perişan etti. Valilik, sadece Anadolu Ajansı'na, saat 03.30'da, ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Gece okul için erken uyuyan öğrenciler de okullarına koştular.

Sabah saatlerinde özellikle şehrin yüksek bölgelerinde, yağan kar dolayısıyla İETT otobüs seferlerinde zaman zaman aksamalar görüldü. İşlerine gitmek isteyenler de, duraklarda uzun süre, binecekleri otobüsü beklediler. Sarıyer'den kalkan, Kilyos, Kısırkaya, Demirciköyü, Kocataş, Kazımkarabekir, Yunus Emre mahalleleri ile Anadolu Yakası'nda, Beykoz'tan hareketle Cumhuriyet, Mahmud Şevket Paşa, Göreli mahalleleri, Karlıtepe mevkii, Alemdağ'dan Reşadiye, Esenkent ve Gülsuyu'na seferler yapılamadı.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) Şehirhatları İşletmesi'ne bağlı vapur seferlerinde aksama yaşanmadı.

İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi), dün yaptığı yazılı açıklamayla donma tehlikesine karşı, su tesisatı ve sayaçlarının korunması için abonelerini uyardı. Açıklamada, abonelerin buzlanmayı önleyici talaş, bez, karton, izocam ve benzeri maddelerle sayaçlarını muhafaza etmeleri istendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!