İstanbul’un ‘kalite’ adayı Kadıköy Anadolu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un ‘kalite’ adayı Kadıköy Anadolu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2001 23:14

Eğitimde Ulusal Kalite Ödülü'ne İstanbul'dan tek aday Kadıköy Anadolu Lisesi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın KalDer'le ortaklaşa düzenlediği yarışmaya Türkiye'den 10 okul katılıyor. Okul Müdürü Osman Nuri Ekiz, ‘‘Okulumuzda iki yıldır başlattığımız kalite çalışmaları sonucunda bu yarışmada başarılı olacağımıza inanıyoruz‘‘ dedi.

Aralarında öğrenci ve veli temsilcilerinin de bulunduğu Okul Gelişimi Yönetimi (OGY) kuran Ekiz şöyle devam etti: ‘‘Okulumuzda geçmiş yıllarda okul müdürleri sık sık değişti. Okul ödenekleri her geçen yıl azaldı. Şimdi, oluşturduğumuz bu yönetim biçimi ile okulumuzu Türkiye'nin bir numaralı okulu yapmaya çalışacağız.‘‘

OGY kapsamında çalışma grupları oluşturduklarını belirten Ekiz, bu grupların görev alanlarını şöyle sıraladı:

‘‘Hizmet İçi Eğitim, Fiziksel Altyapı, Teknoloji, İşbirliği Geliştirme, Rehberlik ve Ölçme Değerlendirme, Veli İletişimi, Basın Yayın İletişimi, Sosyal Etkinlikler, Gelir Gider Denetimi, Kalite Geliştirme, Kamu ve Özel Sektör Kuruluşlarından Destek Sağlama ve İç Hizmetler.‘‘

Ekiz, okulda öğrencilerin de yönetime katılması için Öğrenci Birliği oluşturduklarını söyledi. Yönetime katılan Öğrenci Birliği Başkanı'nın sorunları idareci ve öğretmenlere aktarak, çözüm yollarına ortak karar verildiğini belirtti.

İstanbul'un, Ulusal Kalite Ödülü'ne aday tek okulu olmanın gururunu da yaşadıklarını söyleyen Ekiz, ‘‘Aday gösterilmemizde en temel etkenlerden biri de okul gelirlerinin bütçelenmesi oldu. Velilerden elde edilen bağışlar, bakanlıktan gelen ödenekler ve okulun diğer toplantı, kermes gibi etkinliklerinden toplanan paraların nerelere harcanacağı planlanıyor. Harcamalar kalem kalem belirtilerek, şeffaf şekilde yapılıyor‘‘ dedi.

Ulusal Kalite Ödülü’ne aday okullar:

Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi

Samsun Atatürk İlköğretim Okulu

Isparta Ülkü İlköğretim Okulu

İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi

Trabzon Kanuni İlköğretim Okulu

Trabzon Beşikdüzü Anadolu Öğretmen Lisesi

Trabzon Akçaabat Lisesi

İzmir Buca lisesi

İzmir Mehmet Akif Ersoy İlköğr. Oku



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!