İstanbul’u sel aldı 12 günlük su birikti

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’u sel aldı 12 günlük su birikti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 00:00

İstanbul’u etkileyen sağanak, kentin birçok semtinde su baskınlarına neden olurken, barajlarda 12 günlük ihtiyacını karşılayacak su birikti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, önceki gün saat 09.00’dan dün 12.30’a kadar yağan yağmurlarla, İstanbul’un 12 günlük su ihtiyacı kadar su birikti. Yağışların önümüzdeki günlerde devam etmesi halinde rezervin daha da artması bekleniyor. Barajlardaki doluluk oranı yüzde 11.71, mevcut su hacmi ise 101 milyon 780 bin metreküpe ulaştı.

Yağış nedeniyle Tavukçu, Alibeyköy, Çinçin ve Ayamama dereleri taştı. Suyun tazyikiyle bazı mazgallar yerinden söküldü. İSKİ, itfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, 1300 su baskınına müdahale etti. Şiddetli yağış, özellikle Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Eyüp, Şişli, Esenler, Küçükçekmece, Kağıthane ve Alibeyköy bölgelerinde etkili oldu. İtfaiye su baskınlarında, Gaziosmanpaşa’da 30, Bağcılar’da 80 ve Esenler’de 20 kişiyi kurtardı.

Bugün de etkili olacak

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, dün aralıklarla süren yağışların, bugün kentin Anadolu yakası ve İstanbul Boğazı çevresinde aralıklarla süreceğini söyledi. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde gözlemlenecek yağışlara, kuvvetli rüzgar da eşlik edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!