İstanbul sosyal medyada müzik paylaşımında dünya üçüncüsü

Güncelleme Tarihi:

İstanbul sosyal medyada müzik paylaşımında dünya üçüncüsü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 10:47

"Sosyal müzik radyosu" sloganıyla geçtiğimiz yıl yayına başlayan Serendip, sosyal medya kullanıcılarının müzik paylaşım istatistiklerini çıkardı. Serendip'in verilerine göre İstanbul'da yaşayanlar sosyal medyada müzik paylaşan kullanıcılar arasında üçüncü sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim_3/serendipk.jpg

Grafiğin büyüğü için üzerine tıklayın

Sitenin Ocak-Haziran 2012 arasındaki paylaşımlar üzerinde yaptığı araştırmaya göre birinci sırada 871 bin 686 paylaşımla Londralılar, ikinci sırada ise 754 bin 677 paylaşımla Sao Paololular var.

İstanbullular ise 530 bin 921 paylaşımla üçüncü sırada.

Listenin geri kalanında New York, Los Angeles, Bogota, Madrid, Rio de Janeiro, Tokyo ve Mexico var.

Serendip'in incelemesi bununla bitmiyor. Her şehirde en fazla paylaşılan şarkıcıları da belirleyen araştırmaya göre İstanbulluların en çok paylaştığı şarkıcı pop müziğin kraliçesi Sezen Aksu.

Sezen Aksu'nun ardından Türkiye'de ikinci ve üçüncü sırayı Duman ve İngiliz şarkıcı Adele alırken, dünya genelindeki paylaşımlara bakıldığında One Direction grubunun ezici üstünlüğü ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

One Direction'ın ardından Adele, Rihanna, Katy Perry ve Justin Bieber en çok paylaşılan ilk beşi oluşturuyor.

Hangi gün daha çok şarkı paylaşıldığı da araştırmada ortaya konmuş. Buna göre en müzikal gün Salı'yken en sessiz gün Perşembe. Hafta sonları da beklenenin aksine sessiz geçiyor.

BU SONUÇLAR NASIL ELDE EDİLDİ?
Serendip'in hizmeti 7 gün 24 saat boyunca Twitter arama motoru üzrinden YouTube, Vimeo, Soundcloud ve Bandcamp'ten müzik klibi ve ses dosyası paylaşım linklerini takip ediyor. Şarkı, söyleyeni ve benzeri müzikal veriler çeşitli kaynaklar kullanılarak toplanıyor ve paylaşan kişinin kullanıcı bilgileriyle birlikte Serendip veri tabanında saklanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!