İstanbul seçimleri için E-Devlet ve YSK seçmen sorgulama ekranı nasıl kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

İstanbul seçimleri için E-Devlet ve YSK seçmen sorgulama ekranı nasıl kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2019 14:24

İstanbul'da yenilenen seçimlerle ilgili seçmen sorgulama ekranı YSK ve E-Devlet üzerinden erişime açıldı. 31 Mart seçim döneminde oy kullanma hakkına sahip olan seçmenler, yenilenen seçim dönemlerinde nerede oy kullanabileceklerini YSK'nın resmi internet sitesi üzerinden ve E-Devlet'ten görüntüleyebilecek. İşte, E-Devlet ve YSK seçmen sorgulama ekranı hakkında detaylar.

Haberin Devamı

YSK, yenilenen İstanbul seçimleri için seçmen sorgulama ekranını erişime açtı. YSK'nın resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabilen seçmen kaydı, aynı ekran üzerinden nerede oy kullanacağım sorusuna da cevap olacak. Aynı zamanda E- Devlet üzerinden de seçmen kaydı sorgulama ekranı bugün erişime açıldı.  İşte, E-Devlet ve YSK seçmen kaydı sorgulama ekranı ve nasıl çalıştığına dair bazı bilgiler.

E-DEVLET SEÇMEN SORGULAMA EKRANI NASIL KULLANILIR?

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimini iptal etmesi nedeniyle 23 Haziran 2019'daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminde, seçmen, hangi sandıkta, nerede oy kullanacağına ilişkin bilgilere E-Devlet kanalıyla ulaşabilecek.

Haberin Devamı

E- Devlet üzerinden seçmen sorgulama işlemi, TC Kimlik No ve E-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecek.

E-DEVLET SEÇMEN SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YSK SEÇMEN SANDIK SORGULAMA EKRANI NASIL KULLANILIR?

YSK'nın yenileme kararı aldığı İstanbul seçimleri için seçmen sorgulama işlemi, yine kurumun resmi internet sitesinden yapılabilecek. 

31 Mart seçimlerinden farklı bir girişe sahip olan seçmen sandık sorgulama ekranı, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimi" başlığı altında görüntülenebilecek. Yeni Kimlik ya da nüfus cüzdanı ile sorgulanabilecek olan sandık bilgisi için 'Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl', 'TC Kimlik Numarası', 'Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No' bilgileri yeterli olacak. 

Yeni Kimlik kartı için ise Seri No ve TC Kimlik Numarası bilgileri, sandık sorgulamak için yeterli olacak.

SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!