İstanbul Rock'n Coke ile sallandı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Rockn Coke ile sallandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2009 12:51

Bir yıl aradan sonra bu yıl 6'ncısı düzenlenen Rock'n Coke bomba gibi döndü.

Haberin Devamı

Cumartesi gününü İstanbul Park'ın asfalt yollarında 'hız' yaparak geçirmek isteyen onbinlerce kişi festivale akın etti. Kör ölür, badem gözlü olur diye boşuna söylememişler, Aylin Aslım ve Duman'ın yanı sıra standlardan yükselen Michael Jackson şarkıları ve ona eşlik eden kalabalık, ikinci güne damgasını vurdu.  

Rock'n Coke coşkusundan renkli fotoğraflar

 

Gazino sahnesi mi

Festivalin ikinci günü Aylin Aslım'ın Michael Jackson şarkılarından bir demet sunmasıyla başladı. Yeni albümü "Canını Seven Kaçsın" albümünden şarkılar söyleyen Aslım'ın başından aşağı gül dökülünce, rock sahnesi gazino sahnesini hatırlattı. Genç rockçının tebessümü görülmeye değerdi.

Haberin Devamı

 

Billie Jean'li selam

Duman, ana sahneye çıktığında kıyamet koptu. Çadır alanından, konser alanına koşanlar mı ararsınız, sahne önüne gitmeye çalışanlar mı... "Dibine Kadar", "Senden Daha Güzel", "Bu Akşam", "Olmadı Yar"ı seslendiren Duman'cılar "Beni Yak"ta araya Michael Jackson'ın "Billie Jean"den pasaj ekledi.

 

Türkçe merhaba

Avustralyalı grup Howling Bells bu yıl piyasaya sürdükleri ikinci albümleri "Radio Wars" ile Rock'n Coke'taydı. Solist Juanita Stein'in Türkçe 'sağolun'  ve 'merhaba' deyişleri içimizi ısıttı. "Yine gelsinler" istedik.

 

Piyano başında

Festivalde ilk kez sahnede yer alan Emre Aydın'a ilgi yoğundu. "Belki Bir Gün Özlersin", "Git", "Hareket Vakti", "Kim Dokunduysa Sana" gibi şarkılarını seslendiren Aydın, bir ara piyanonun başına geçti ve oradan hem çalıp hem söyledi.

 

Sesimi duyuyor musun

"Türkiye sesimi duyuyor musun" diye bağıran Juliette Lewis'ti. Brad Pitt'in Hollywood'daki ilk ünlü sevgilisi olan çılgın kadın, sahne şovuyla bizi tokatlamaktan beter etti. Daha önce 'Juliette and the Licks' turnesinde istanbul'da konser veren Lewis, bu kez bomba gibi müzisyenlerinin yeteneğine kendi şovunu ekleyince tadından yenmez oldu.

Haberin Devamı

 

Hangi film acaba

Grubun adı Jane's Addiction. Herkes bilmese de, Nine Inch Nails'la birleşip "Ninja" adında oluşturdukları grupla turneye çıktılar ama ayrı ayrı sahne alıyorlar. Jane's Addiction'ın elemanlarından Dave Navarro, Carmen Electra'nın eski kocası. Vücudunda hala "CE" harflerinden oluşan dövmeyi taşıyan Navarro, dikkat çekici. Grubun solisti Perry Farrell ise ayrı bir vaka. Sahnede bomba gibi. Farrell'in kırmızı dar kıyafeti ve tüy şovu, sesini gölgede bırakmadı. Grubun hayran kitlesi hiç de azımsanacak gibi değildi. "Los Angeles'tan geldik. Biz sizi çok seviyoruz, ama nereden biliyoruz bir filmden. O film neydi ki, neyse filmi boşverin, burası çok güzel" dedi.

Haberin Devamı

 

25 bin kişi vardı

Üçüncü kez ülkemize gelen The Prodigy, 'Always Outnumbered, Never Outgunned' albümünden sonra kayıplara karıştı derken son albümleri "Take Me To The Hospital"la geri döndü. Smack My Bitch, Vodoo People, Invaders Must Die, Firestarter gibi 'klasik' eserlerini çalarken, seyirciler hem zıplayıp dans etti hem de şarkıları söyledi. Alanda yaklaşık 25 bin kişi olunca gece bitmek bilmedi. Saatler 02.30'u gösterirken sahneden indiler.

 

/images/100/0x0/55eb3e2bf018fbb8f8b48732
 

 

Linkin Park'dan Türk Bayraklı final

 

Linkin Park, ülkemizdeki ilk konserini geçtiğimiz hafta sonu 6'ncısı düzenlenen Rock'n Coke'ta verdi.

Linkin Park solisti Chester Bennington, Türk bayrağıyla sahneye çıkarma yaptı . Kaiser Chiefs solisti Ricky Wilson, seyircilerin üzerine atladı . Santigold, sahneye çıkardığı hayranının tacizine uğradı . Bir yıl aradan sonra bomba gibi dönen Rock'n Coke'un son gününde daha neler oldu neler . Bu yıl rotasını İstanbul Park'a çeviren Rock'n Coke'un son gününe sigara yasağı damgasını vurdu . Sabah saatlerinde, başta basın çadırı olmak üzere, en az yüzde 50'si açık alanlar haricinde, her yerde sigara içilmesi yasaklandı . Yasak levhalarına, şikayet için telefon numaraları eklendi . Birileri şikayet etti mi bilinmez ama Coca Cola Zero sahnesinde yasağı delen birçok kişi vardı . Kendini haftalardır bu yasağa hazırlayanlar ise kurallara riayet etti .

Sıcak bunalttı

Güne 40 derecenin üzerinde bir sıcaklıkla başlayan festival ahalisi, çareyi alana giden tünele yerleşmekte buldu! Pek çok festivalci, şişme yatakları ve uyku tulumlarını da alıp bu efil efil esen, gölgelik alanda saatler geçirdi . Bizim gibi çalışmak zorunda olanlarda maalesef amele yanıkları oluştu . Bir grup genç ise kendilerini güneşin altına adeta demirledi! Her konseri en önden seyretti .

Fuat yuhalandı

Ana sahnenin açılış konserini Bulgar ekip D2 verdi . Enerjileriyle uyku mahmuru festivalcileri uyandıran ekip, hem İngilizce hem de Bulgarca şarkılar çaldı . Komşunun solisti Dejan Kamenov, "Merhaba"yı güzel bir Türkçe ile söyledi . Grubun müziği de iyiydi . Aynı anda rap'çi Fuat Ergin, Coca Cola Zero sahnesinde büyük bir kalabalık karşısındaydı . Kendini bilmezler tarafından yuhalansa da onları duymazdan gelmeyi tercih etti .

Cartel'in dönüşü

D2'nun ardından sahneyi alan Cold War Kids, Bulgar ekibe nazaran sakindi . Türkiye'yi çok beğendiklerini, yine gelmek istediklerini söyleyen ekibin ardından sırayı "Manga vs . Cartel" aldı . Manga, "Bir Kadın Çizeceksin" ve "Dünyanın Sonuna Doğmuşum" şarkılarını sağlam bir koro eşliğinde seslendirdi, bir de davul şov yaptı . Grup daha sonra önümüzdeki yıl "caRma" adıyla çıkaracakları albüm projesi için birlikte çalıştıkları Cartel'i sahneye davet etti . Albüm öncesi ilk kez bir arada konser veren iki grup için festivalciler çığlık çığlığaydı .

14 yıl sonra sahnelere dönen Cartel, grupla aynı adı taşıyan o meşhur şarkıyı seslendirdi . Grup yeni şarkılarıyla bizleri mest ederken, Manga ve Cartel birlikteliğinin doğru adım olduğunu da kanıtladı . "Evdeki Ses" şarkısıyla sahnede tam bir karnaval havası yaşatan iki grup festivalin en iyi sahne performansına imza attı desem, sanırım yanlış olmaz .

Hayko şov

Manga ve Cartel'in ardından, yeni albüm öncesi son konserini veren Hayko Cepkin'e geçildi . Hayko yine o teatral sahnesini hazırlamıştı . İlk sözü, rutin sahne şovlarından farklı olarak "Manga ve Cartel'e bir alkış" oldu . Yeri geldi, bir zamanlar amigosu olduğu Beşiktaş'ın bayrağını sahnenin tam ortasında açtı, yeri geldi özel mikrofonundan yüzüne kırmızı boya fışkırttı, yeri geldi gitaristi Poyraz'ı rol icabı gırtlakladı . İki albümünün en sevilen şarkılarını seslendiren Hayko, konser sonunda seyircilerine teşekkür etti ve "Dört sene beni hiç yalnız bırakmadınız . İlerleyen dönemlerde daha iyi şovlarla görüşmek üzere" dedi .

Razorlight'ın yakışıklısı

Günün en ilgi gören konserlerinden biri de İngiliz grup Razorlight'ınkiydi . Yakışıklı solisti Johnny Borrell sayesinde adına Vogue dergisinde bile rastlayabileceğimiz grup, oldukça sade bir şov hazırlamıştı . Ses iyi ama durağanlık kötüydü . Yine de kızlar, Borrell'e kaçamak bakışlar fırlattı, her sözünden sonra adını haykırdı .

Seyircinin üstüne atladı

Sıra Kaiser Chiefs'e geldiğinde sahne önü o kadar kalabalıklaştı ki, iğne atsanız yere düşmezdi . Yaptıkları her albüm İngiltere müzik listelerinde zirveye çıkmayı başaran grubun İstanbul'daki bu ilk konseri, şanına yakışır bir biçimde gerçekleşti . "Everyday I Love You Less and Less", "Ruby" gibi en bilinen şarkılarını seslendiren İngiliz indie rock grubunun solisti Ricky Wilson, beklenmedik bir anda sahneden seyircilerin üstüne atladı .

Şarkılarını bir süre seyircilerle el ele söyleyen Ricky yüzünden sahne önü güvenliği felce uğradı . Hem sempatik, hem yakışıklı hem de şovuna sadık Ricky, konserin ilerleyen bölümlerinde "Bak arkadaşım burası Türkiye, stage diving ya da crowd surfing yaparsan yere çakılırsın" uyarılarına aldırmamış olacak ki, bir kez daha seyircilerin üstüne attı kendini . Neyse ki yaralanan, ölen, kalan olmadı . Zaten seyirciler mutluluktan havalardaydı . Grubun enerjisi, dinamizmi ve müziği, uzun süre bizi bizden aldı .

Monae büyüledi

Aynı anda Janelle Monae, Coca Cola Zero sahnesini ele geçirmiş, muhteşem sesiyle izleyenleri kendilerine hayran bırakmakla meşguldü . Kaiser Chiefs konserini yarıda bırakıp Monae'yi dünya gözüyle görmek, şarkılarını paylaşmak isteyenler akın akın bu sahneye yöneldi .

Türk bayrağıyla sahnede

Ve işte tek iltimas geçeceğim gruptaydı sıra: Linkin Park . Tüm şarkılarını ezbere bildiğim, yıllardır hasretle yolunu gözlediğim Linkin Park, geç de olsa kanlı canlı karşımızda duruyordu . Benim gibi bu konseri yıllardır bekleyen onbinlerle birlikte pür dikkat kesildim . Playlist "Given Up" ile başladı, "From the Inside"ın ardından "Somewhere I Belong" hep bir ağızdan söylendi . Yeni albümlerinden "No More Sorrow" ile "Lying From You", "Nobody's Listening", "Leave Out All The Rest", "Numb", "Breaking the Habbit", "What I've Done" geldi peşi sıra .

Solist Chester Bennington, bir ara sahneye Türk bayrağı ile çıkageldi . Önce bayrağı açtı, sonra klavyeye sabitledi . "My Skin"i söylerken bayrağı alıp, sahne önündeki hayranlarına hediye etti . Bu jesti gerçekten çok hoştu . Grup, konserini "In the End" ve "Bleed it Out"u söylerek tamamladı . Yoğun istek üzerine tekrar sahneye döndüklerinde ise "Transformers" filmi için yaptıkları "New Divine" ile "Faint" ve "One Step Closer" geldi arka arkaya .

Kulise musakka istendi

Tadından yenmeyen bir konser oldu olmasına ancak bazı şarkılarda enstrümanların, bazılarında ise vokalin sesinin az duyulması şanssızlıktı . Bu arada kulise istedikleri musakka işe yaramış olacak ki, grup üyeleri sahnede bir an sabit durmadı . Playlist ise tam da bir "ilk kez Türkiye'de" konseri için hazırlanmıştı . Herkesin bildiği, yıllardır söylenen, ilk albümleri "Meteora" ve "Hybrid Theory"den ağırlıklı bu liste, dinleyiciyi fazlasıyla tatmin etti . Sahnede taciz Festivalin son performansı Coca Cola Zero sahnesindeydi . Güzel sanatçı Santigold'un konseri yoğun ilgi gördü . 2008 yazında M.I.A. ve Björk ile turneye çıkan Santigold, Coldplay'in "Viva La Vida" turnesinin Kuzey Amerika ayağının da açılış grubu olmuştu. Sanatçı, bir ara altı kişiyi kendisiyle beraber dans etmeleri için sahneye davet etti . Ancak dans edenler arasındaki birinin, Santigold'un kulağına abanmasıyla ortalık karıştı! Bu hareket karşısında ne yapacağını bilemeyen şarkıcı, sahneyi terk etti.

Haberin Devamı

FESTİVALDEN NOTLAR

Çadırımı sırtlanıp eve geldiğimde hâlâ "One Step Closer" söylüyor, kısık sesim için çare arıyor, Cartel geri döndü diye seviniyor ve Santigold'a alkolle karışık taciz eden tipe sinirleniyordum . Konserden notlar Festivalin en ilginç yanlarından biri, Rock'n Coke'ta çıkmayı reddeden Mor ve Ötesi grubunun şarkılarının Vodafone standında sıkça çalınmasıydı. Grup sahnede yer almasa da, festivalciler onları bol bol dinleme fırsatı buldu . Harun Tekin de ilk gün bu durumu yerinde tespit etti .

İlk gün Coca Cola Zero sahnesinde çıkması planlanan Brezilyalı grup The Twelves'in konseri, uçağı kaçırmaları nedeniyle iptal oldu .

Festivalin hem izleyici hem de basın mensubu yabancı katılımcıları fazlaydı. Avrupa Festivaller Birliği Yourope üyesi olmak, Rock'n Coke'a her geçen yıl daha fazla artı kazandırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!