İstanbul Nevruz bilançosu: 147 kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Nevruz bilançosu: 147 kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 00:02

İstanbul'da, izinsiz nevruz kutlaması yapmak isteyen 147 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

75 kişinin HDP'nin kutlama çağrısı yaptığı Bakırköy'de gözaltına alındığı belirtilirken, aramalarda 154 adet molotof kokteyli ele geçti. Gözaltına alınan kişilerin lastik yaktıkları, barikat kurarak yol kapattıkları, yasadışı pankart hazırladıkları, polise taş, havai fişek ve molotof kokteylli saldırı düzenledikleri belirtildi. İstanbul'da dün ve önceki gün düzenlenen operasyonlarda ise 44 kişi yakalanmış, 215 adet molotof kokteyli ele geçmişti.

İstanbul Nevruz bilançosu: 147 kişi gözaltına alındı

İstanbul Valiliği'nin nevruz kutlamalarını iptal etmesinin ardından, gün içinde değişik ilçelerde olaylar çıktı. HDP'nin kutlama çağırısı yaptığı Bakırköy'de 75 kişi gözaltına alındı. Bakırköy dışında, Başakşehir, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Sultanbeyli, Sancaktepe, Ataşehir ve Ümraniye'de izinsiz gösterilere, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler müdahale etti. Bu ilçelerde de 72 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri devam ederken, gözaltındakilerin 12'sinin çocuk olduğu bildirildi. Yapılan aramalarda, 154 molotof kokteyli, 20 litrelik plastik kap içerisinde yanıcı madde, 1 EYP, 2 EYP güçlendirici çakmak gazı kutusu, 6 kutu torpil, 1 adet üzerinde YDGH yazılı tshirt ve 1 adet siyah maske ele geçti. Gözaltındaki kişilerin emniyetteki sorgularının ardından ilgili savcılıklara gönderileceği belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyeti'nin cumartesi günü gerçekleştirdiği operasyonlarda da 17 kişi yakalanmış, aramalarda 55 molotof kokteyli, yanıcı maddeler ele geçmişti. Geçtiğimiz cuma günü yapılan operasyonlarda ise 7'si çocuk 27 kişi yakalandı. Aramalarda, 160 molotof kokteyli, 38 havai fişek, 2 meşale, 2 litre benzin, 2 büyük boy çakmak gazı tüpü ve eylemlerde kullanılan giyim eşyaları ele geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!