İstanbul Milletvekili adayı Kuzu: Türkiye, koalisyonla hiçbir yere varamaz

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Milletvekili adayı Kuzu: Türkiye, koalisyonla hiçbir yere varamaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2015 14:51

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Burhan Kuzu, "Türkiye bu rezil ortama gelmesin diye başkanlık Türkiye'de savunuluyor. Biz görmeyiz ama bundan sonraki nesiller bu modele geçmeden Türkiye'yi kurtaramaz. Türkiye, koalisyonla hiçbir yere varamaz. Kokuşmuş İngiliz sistemi, parlamenter model hiçbir yere gidemez" dedi.

Haberin Devamı

Kuzu, AK Parti'nin Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan "26. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı"nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurulamadığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasadaki yetkisini kullanarak seçim kararı aldığını anımsatan Kuzu, 7 Haziran'dan bugüne geçen üç ayda Türkiye'nin hak etmediği bir tabloyla karşı karşıya kalındığını bildirdi.

"Hükümetin kurulamaması bir ülke açısından ciddi bir sıkıntı. Millete '1 Kasım'da kararımızı bir kez daha gözden geçirelim' şeklinde bir imkan verilmiş oldu. İnşallah kasımdan itibaren ülkeye istikrarın geleceğini düşünüyoruz" diyen Kuzu, tek başına hükümet kurmaya en yakın partinin AK Parti olduğunu ifade etti.

Koalisyonlardan Türkiye'nin bir fayda görmediğine işaret eden Kuzu, 1 Kasım'dan itibaren ülkeye hizmete devam etmek istediklerini söyledi.

Bir basın mensubunun "Dün Sayın Cumhurbaşkanı '550 milletvekili' dedi" sözleri üzerine Kuzu, şöyle dedi:
"550 milletvekili demedi, o anlamda değil. Sayın Cumhurbaşkanı'nın her dediği lafı basının bir bölümü maalesef farklı algılıyor. 550 milletvekili, 'her partiden kaliteli, memleket meselesine duyarlı, hakikaten memleketin çilesini çekmiş insanlar gelsin' anlamında söyledi. '550 milletvekilini bir parti alsın' anlamında söylemedi. Bunu da çarpıtmamak lazım."

Haberin Devamı

"Başkanlık modeli her zaman gündemde olmalı"

AK Parti'nin seçim beyannamesinde Çözüm Süreci, yeni anayasa ve başkanlık başlıklarının nasıl yer alacağının merakla beklendiğinin belirtilmesi üzerine de Kuzu, beyannameyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kuzu, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Benim gönlümden geçen, başkanlık modeli her zaman olmalı. Zaten Türkiye bu rezil ortama gelmesin diye başkanlık Türkiye'de savunuluyor. 40 yıldır emeğimi verdim ben bu işe. Ölene kadar savunurum bunu. Biz görmeyiz ama bundan sonraki nesiller bu modele geçmeden Türkiye'yi kurtaramaz, açık söylüyorum. Türkiye, koalisyonla hiçbir yere varamaz. Kokuşmuş İngiliz sistemi, parlamenter model hiçbir yere gidemez. Bunu yüz bin kere söyledim, bir daha söylüyorum. Zaten bugünlere gelmeyelim diye o model savunuluyor. Bu seçimde öyle bir imkan doğar mı doğmaz mı ben onu bilemem. Seçim beyannamesinde alır mı almaz mı, bilemem. Ben o konuda yetkili de değilim. Ama benim gönlümden geçen her zaman bu model gündemde olmalı, savunulmalı ve getirilmeli."

Haberin Devamı

1 Kasım seçiminden sonra AK Parti'nin tek başına hükümeti kuracağını düşündüğünü aktaran Kuzu, "Eldeki veriler bunu gösteriyor" dedi.

Diyarbakır listesinde Yunus Memiş karışıklığı

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'dan üçüncü sıra adayı gösterilmek istenen Memur Sen Diyarbakır Temsilcisi Yunus Memiş'in yerine aynı ismi taşıyan bir başka adayın dosyasının YSK'ya gönderilmesiyle ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

AK Parti Diyarbakır birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Galip Ensarioğlu, basın mensuplarının soruları üzerine konuyla ilgili açıklama yaptı

İsim benzerliği nedeniyle bir karışıklık yaşandığını ifade eden Ensarioğlu, "Normalde Memur-Sen İl Başkanı Yunus Memiş arkadaşımız aday gösterilmiş ancak sehven, isim benzerliğinden bir diğerinin dosyası verilmiş. Genel Merkez çözmeye çalışıyor, çözer. Şu anda başvuru var, düzeltiliyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Karışıklığın çözülmemesi durumunda ne olacağı sorulan Ensarioğlu, "Çözülmezse kısmeti diyeceğiz" dedi.

Ensarioğlu, tanıtım toplantısında fotoğrafı yer alan kişinin de adı sehven verilen kişi olduğunu belirterek, Yüksek Seçim Kuruluna resmi başvuru yapıldığını, kurulun vereceği karara uyulacağını kaydetti.

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Mehdi Eker de aynı yöndeki sorular üzerine, konuyu YSK Başkanlığının değerlendirdiğini belirtti. Sehven bazen böyle olaylar yaşanabildiğini, isim benzerliği nedeniyle bir karışıklık olduğuna işaret eden Eker, "Sonuçta insanız bazen hatalar olabiliyor" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!