İstanbul kitapları belediyede indirimli

Güncelleme Tarihi:

İstanbul kitapları belediyede indirimli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

KÜLTÜR İşleri Daire Başkanlığı'nın yayımladığı İstanbul'u konu alan kitap, kaset ve CD'ler Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki merkezinde yüzde 25 indirimle satılıyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Şenol Demiröz maliyetlerin artışı nedeniyle yakında fiyat ayarlamasına gideceklerini belirterek ’’Ama kitaplarımız yine de piyasadan ucuza satılacak’’ dedi.

Kültür İşleri Daire Başkanlığı son beş yıl içinde kentin idari, sosyal, kültürel, ekonomik yapısını konu alan 100 cilt kitap, Yahya Kemal Beyatlı, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy gibi şairlerin İstanbul şiirlerinden ve Türk Müziği bestecilerinin İstanbul şarkılarından oluşan 19 CD yayımladı. Ayrıca Eyip Sultan, Sultanahmet, Süleymaniye gibi semtlerle ilgili hazırlanan 10 belgesel filmin video kaseti satışa sunuldu.

Amaçlarının kar etmek değil, İstanbul kültürüne yönelik kaynak eser yayımlamak olduğunu belirten Şenol Demiröz çok fazla talep alan 20 kitabın baskısının tükendiğini belirtiyor. Tükenen kitapları yeniden basmak yerine yeni çalışmalar yayımlamayı hedeflediklerini söylüyor. Yayınevlerinin göze alamayacağı kadar geniş bütçeli bir çalışmayı sürdürdüklerini açıklayan Demiröz ’’Fetihten bu yana İstanbul'un sosyal, idari, kültürel, ekonomik yapısını konu alan İstanbul Külliyatı adlı dev bir çalışma hazırlıyoruz. 60'a yakın akademisyen çalışıyor. Bu çalışma kapsamında Cumhuriyet Dönemi'nin de envanteri çıkarılıyor’’ dedi.

Belediyenin yayımladığı kitaplar arasında beş ciltlik İstanbul Risaleleri, dokuz ciltlik Mecelle i Umur i Belediyye, iki ciltlik Esnaf Tarihi, yedi ciltlik İstanbul Araştırmaları, 2. Mahmut'un İstanbul'u dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!