İstanbul için siyaset dışı çözüm aranmalı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul için siyaset dışı çözüm aranmalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul milletvekilleri, sel felaketi sonrası tekrar gündeme gelen İstanbul'un sorunlarının, ancak siyasi çıkarlar bir yana bırakılarak elbirliğiyle çözülebileceğini vurguladılar. İstanbul milletvekillerinden bazılarının görüşleri özetle şöyle:

Ali Talip Özdemir (ANAP):

Ben buna felaket demiyorum, sefalet diyorum. İki ay önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi uyarıldı. Üç aydan beri hiçbir ıslah çalışması yapılmadığı ortaya çıktı.

Cevdet Selvi (DSP):

Her gelen yönetici, geçmişi suçlayarak, sıradan işlerle uğraşıyor. Yerel yönetimin başındaki kişi, hükümeti suçluyor. Kısa süre önce hükümette kendi partisinin olduğunu unutuyor. Siyasi kaygılardan uzak projeler üretilmeli.

Yılmaz Karakoyunlu (ANAP):

İstanbul denilen megaköye muhtar seçtiğimiz ortaya çıktı. İstanbul Belediye Başkanı muhtarlar kadar bile sorunun çözülmesine yardımcı olmadı.

Yusuf Namoğlu (ANAP):

Parti olarak hemen bir heyet oluşturarak, sel felekatinde zarar gören bölgelerde incelemeye yapacağız. Buralarda dere ıslahı ve kanalizasyon problemi olduğu yıllardan beri biliniyor ve 3.5 yıldan beri bir tek girişim yapılmadı.

Şadan Tuzcu (ANAP):

Belediyecilik anlayışı yalnızca fıskıye yapmak olan RP'nin adil düzenini gördük. İstanbul'u megaköy olmaktan kurtarmak için hükümet olarak da gereken çalışmaları başlatacağız.

Bülent Tanla (Bağımsız):

İstanbul milletvekillerinin katılacağı, siyaset üstü çözümlerin üretileceği çözüm paketi gündeme gelmeli. Siyasi şapkalarımızı bırakıp, sorumluluk şapkalarımızı giymeliyiz. Artık herkesin elini taşın altına koyması zamanı gelmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!