İstanbul Film Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Film Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl 17'nci kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali bu akşam Beyoğlu Emek Sineması'nda yapılacak açılış töreniyle başlıyor.

Festivalin açılış töreninde Türk sinemasının emektarlarından Muhterem Nur, İlhan Arakon ve Faruk Kenç'e Sinema Onur Ödülü verilecek. Macar sinemasının usta yönetmeni Istvan Szabo da törende Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü alacak. Ödül törenin ardından İngiliz yönetmen Mark Harmon'ın Brassed Off (Borunu Öttür) adlı filmi gösterilecek. Bu yıl en iyi yabancı film dalında Fransa'nın en büyük ödülü Cesar'ı kazanan Borunu Öttür, 1992'de İngiltere'deki maden ocaklarının kapatılmasından sonra yaşanan sosyal değişimi konu alıyor. Filmde, Trainspotting ve Olağanüstü Bir Hayat'tan tanıdığımız Ewan McGregor ile Babam İçin'de de rol alan deneyimli oyuncu Pete Postlethwaite başrolleri paylaşıyor.

17. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde dünyanın çeşitli ülkelerinden, klasikten, çağdaşa 150'yi aşkın film yeralıyor. Film gösterimleri Beyoğlu'nda Emek, Fitaş 1, Alkazar ve Beyoğlu sinemalarında, Kadıköy'de Moda sinemasında yapılacak. Bu yıl festival sinemalarına ilk kez Bakırköy 74 de katıldı.

Festivalin uluslararası yarışma bölümünde 11 ülkeden gelen filmler büyük ödül Altın Lale için yarışacak. Bu bölümde Türkiye'yi, Barış Pirhasan'ın Usta Beni Öldürsene adlı filmi temsil ediyor. 17. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 3 Mayıs tarihine kadar sürecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!