İstanbul Fellowship’in katılımcıları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Fellowship’in katılımcıları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2019 13:30

Şubat ayında tüm dünyadan yayımcıları İstanbul'da buluşturacak 4. İstanbul Fellowship (Uluslararası Telif Zirvesi)'nin katılımcıları açıklandı. Aralık ayı boyunca Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Değerlendirme Komitesi tarafından incelenen başvurular arasında 72 ülkeden toplamda 200 başvuru kabul edildi.

Haberin Devamı

Dördüncü kez yayımcılık dünyasının kalbinin İstanbul'da atacağı İstanbul Fellowship (Uluslararası Telif Zirvesi)'nin bu yılki katılımcıları belli oldu. 103 ülkeden katılımcıların online başvuru sistemini kullanarak yaptığı 575 başvuru arasından toplamda 72 ülkeden 200 yayımcının başvurusu kabul edildi.

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Değerlendirme Komitesi tarafından incelenen başvurular uygunluk durumlarına göre değerlendirildi. Buna göre altın pakette 56 ülkeden 75 kişinin başvurusu kabul edilirken gümüş pakette ise 44 ülkeden 75 kişi bulunuyor. Programa yurtiçinden ise 134 başvuru içinden 85 yayınevi ve ajans kabul edildi.

UZAK DOĞU'DAN LATİN AMERİKA'YA YAYIMCILIK KÖPRÜSÜ

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi programa en çok ilgi Asya ve Latin Amerika ülkelerinden geldi. 4. Uluslararası Telif Zirvesi için en fazla başvuruyu gerçekleştiren Endonezya olurken, Endonezya'yı sırası ile Hindistan, Brezilya ve İtalya takip ediyor. ABD ise bu yıl katılımcı sayısını artırarak listenin üst sıralarında yer alıyor.

Haberin Devamı

YAYIMCILIĞIN KALBİ 3 GÜN BOYUNCA İSTANBUL'DA ATACAK

Latin Amerika'dan Uzak Doğu'ya kadar dünyanın tüm bölgelerinden katılımcıların İstanbul'da 3 gün boyunca telif ve çeviri görüşmeleri gerçekleştireceği program şimdiden yayımcılık dünyasında ilgi uyandırıyor.

Yurt içinden programa başvurusu kabul edilen katılımcılar, program kapsamında düzenlenen yemeklere, seminerlere ve iş görüşmelerine ücretsiz olarak katılabilecek ve çevirmen desteği hizmetinden yararlanabilecekler.

Tüm dünyadan yayınevi yöneticileri, editörler, telif ajansları, yayımcı meslek birlikleri ve yayımcı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin buluşacağı İstanbul Fellowship (Uluslararası Telif Zirvesi) 26-27-28 Şubat 2019 tarihlerinde Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek.

BAKMADAN GEÇME!