İstanbul felaketi ucuz atlattı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul felaketi ucuz atlattı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 12, 2008 14:38

İstanbul polisi, üzerinde 8 kilo 800 gram patlayıcı bulunan bir kadın teröristi yakaladı.Kadın teröristin eylem hazırlığında olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Eylem hazırlığında olduğu öne sürülen 35 yaşlarındaki 'Ezgi' kod adlı bir kadın, Şişli'de bir otelin önünde kendisini takip eden polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Kadının yaklaşık 10 gün önce istanbul'a geldiği ve polis tarafından takibe alındığı belirtildi.

 

Kadının yanında taşıdığı çantada yüklü miktarda bomba çıktığı öğrenildi.Kadının taşıdığı çantadan yaklaşık 8 kilo 800 gram patlayıcı, 14 fünye ve 1 plastik patlayıcı bulundu.

 

Kadınla bağlantılı olduğu öne sürülen 2 kişinin daha gözaltına alındığı ifade ediliyor.

 

Gözaltına alınan kadın, Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken polis ele geçirilen bombaları inceliyor.    Â

 

Haberin Devamı

VALİ'DEN AÇIKLAMA

 İstanbul Valisi Muammer Güler, kendisine hamile görüntüsü veren kadının sansasyonel bir eylem hazırlığı içinde olduğunu söyledi. ''Çok sayıda patlayıcının bulunması önemli bir eylemin hazırlığı içinde olduğu bilgisini veriyor'' diyen Güler, ''Yakalanan zanlı için canlı bomba diyebiliriz. Operasyonlar sürüyor. 

Şişli'de 4, Bağcılar da da 5 kişi bugün molotof kokteyli atarken yakalandı. Bunlar bölücü örgütün eylemleri. Metropoller her zaman bu tür eylemlere açıktır.'' şeklinde konuştu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!