İstanbul en çok tweet atılan 12. şehir

Güncelleme Tarihi:

İstanbul en çok tweet atılan 12. şehir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 00:00

Klavyene kuvvet Dersaadet, ilk 10’a girmeye iki sıra kaldı.

Haberin Devamı

Fransa merkezli sosyal medya araştırma sitesi Semiocast’in 1 Haziran öncesi verilere dayanarak çıkardığı istatistiklere göre dünyanın en çok ‘şakıyan’ şehirleri arasında İstanbul 12. çıktı. 517 milyon Twitter hesabı tarafından 1-30 Haziran arasındaki bir aylık sürede atılan tweet’lerin hem ülke bazında
hem de şehir bazında analizi yapıldı.
Ülkeler sıralamasındaysa 141.8 milyon kullanıcıyla ABD hâlâ açık ara lider. Amerikalılar toplam Twitter kullanıcılarının yüzde 27.4’ünü oluşturuyor. Ancak dünyanın başka yerlerinde Twitter kullanıcıları arttıkça bu oran hızla geriliyor. ABD Twitter kullanıcı pastasından ocak ayında yüzde 28.1 pay almıştı. Dünya sıralamasındaki ikinci ülkeyse 41.2 milyon kullanıcıyla Brezilya. Brezilya’yı 35 milyonla Japonya izliyor.

Haberin Devamı

CAKARTA SÜRPRİZİ

Şehir sıralamasında en başta ülke sıralamasına giremeyen Endonezya’nın en kalabalık şehri Cakarta yer alıyor. Cakartalılar kullanıcı başına ortalama iki tweet göndermiş. Sıralamada Cakarta’yı, Tokyo ve Londra izliyor. İstanbul ise kullanıcı başına 0.7 tweet’le 12. sırada.
Telefonda konuşma süresinde Avrupa liderliğimiz malum. Dinlemeden konuşmaktaki bu şaşırtıcı başarımız, sizce okumadan yazma konusunda da gelecek vaat etmiyor mu?
Sana güvenim sonsuz sevgili Dersaadet! Haydi klavyene kuvvet, ilk 10’a girmene sadece iki sıra kaldı.

İstanbul en çok tweet atılan 12. şehir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!