İstanbul dün gece -11 dereceyi gördü, okullara cuma günü tatil var mı?

Güncelleme Tarihi:

İstanbul dün gece -11 dereceyi gördü, okullara cuma günü tatil var mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 15:50

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nden yapılan açıklamaya göre, kentte dün gece en soğuk yer -11 dereceyle Kınalı ile Selimpaşa oldu. İstanbul Valiliği cuma günü için henüz herhangi bir tatil açıklaması yapmadı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise Twitter'dan okulların tatil edilmeyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

İBB, kentteki hava durumuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre kar yağışının bu gece saatlerine kadar devam etmesi ve sonrasında kesileceğinin tahmin edildiği bildirildi. Dün gece İstanbul’da genellikle 0 derece ve altında seyreden havanın bu gece de eksi değerlere düşeceği ve kuvvetli don ve buzlanma yaşanması beklendiği belirtildi.

İL İL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

İstanbul dün gece -11 dereceyi gördü, okullara cuma günü tatil var mı
İSTANBUL MİLLİ EĞİTİMİ MÜDÜRÜ: CUMA GÜNÜ OKULLAR TATİL DEĞİL

Haberin Devamı

SICAKLIKLAR EKSİ DEĞERLERDE

Açıklamaya göre dün gece İstanbul’da en düşük sıcaklık -11 dereceyle Kınalı ile Selimpaşa’da ölçüldü. Hava sıcaklığı Çatalca’da -9.9, Büyükçekmece’de -7.3, Florya’da -5.4, Sabiha Gökçen’de -5.1, Eyüp’te -4.7, Göztepe’de -4.4 oldu.

En yüksek kar kalınlığı ise 35 cm ile Şile’de oldu. Kar kalınlığı Pendik’te 30 cm, Sultanbeyli ve Ömerli’de 25 cm, Çamlıca’da 15 cm, Bağcılar’da 12, Kağıthane’de 8 ve Maslak’ta 7 cm olarak ölçüldü. Belediye tarafından yapılan kış çalışmaları kapsamında 30’u kadın 553 kişi evsiz Zeytinburnu Spor Salonu’nda kaldı. Çalışmalarda 57 ton solüsyon, 4 bin 498 ton tuz İBB ekipleri tarafından kullanıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN KAR MANZARALARI

"MOBİL BÜFELER HALKIN YOĞUN OLDUĞU YERLERDE VATANDAŞLARA ÇAY VE ÇORBA İKRAM ETTİ"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehrin 28 farklı noktasında bulunan Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) ile yollarda oluşması muhtemel buzlanmaları 3 saat öncesinden tespit ederek yollarda gerekli tuz ve solüsyon çalışması yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, İSFALT ekipleri ana arterler ve caddelerde kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Atık Yönetim Müdürlüğü, Park Bahçeler Daire Başkanlığı, İSTAÇ ekipleri ise kaldırımlar, yaya üst geçitleri, duraklar, metro giriş ve çıkışları, vapur iskelelerinde elle kar kürüme çalışmaları yaptı. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri sahada çalışan tüm personelin ihtiyaçlarını karşıladı. Mobil büfeler halkın yoğun olduğu yerlerde vatandaşlara çay ve çorba ikram etti. Darülaceze Müdürlüğü Zeytinburnu Spor salonunda evsiz vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu "KÖY TİM"leri ise köylerde kar kürüme çalışmaları yapıyor. Muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörler köy yolların açık tutulmasında kullanılıyor."

Haberin Devamı

İstanbul dün gece -11 dereceyi gördü, okullara cuma günü tatil var mı
İSTANBUL’DA OKULLAR DÜN NASIL TATİL OLDU

EN SOĞUK YERLER

Kınalı- 11

Selimpaşa -11

Çatalca -9.9

Büyükçekmece -7.3

Çavuşbaşı -6.8

Hadımköy -5.9

Samandıra -5.8

Arnavutköy -5.8

Florya -5.4

Sancaktepe -5.3

Sabiha Gökçen -5.1

Atatürk Havalimanı -5.1

Ömerli -4.9

Eyüp -4.7

Göztepe -4.4

Beykoz -4.2

Kumköy Kilyos -4.1

KAR KALINLIĞI

Pendik 30 cm

Sultanbeyli 25 cm

Ömerli 25 cm

Şile 35

Tuzla Orhanlı 32

Çekmeköy 15 cm

Çamlıca 15 cm

Çavuşbaşı 18

Ümraniye 13

Bağcılar 12

Büyükçekmece 11

Arnavutköy 10

Sarıyer Zekeriyaköy 8

Maltepe Bostancı 8

Kağıthane 8

Maslak 7

SAHTE VALİLERE DİKKAT

İSTANBUL’un eski valisi Hüseyin Avni Mutlu sosyal medyadaki hesaplarını oldukça sık kullanıyor ve zaman zaman takipçileriyle mesajlaşıyordu. İstanbul’un yeni valisi Vasip Şahin ise sosyal medyayı o kadar da sık kullanmıyor. Ancak sosyal medyada Vali Vasip Şahin adına açılmış bazı çakma hesaplardan paylaşımlar yapılıyor.

İstanbul Valiliği sosyal medyadaki sahte vali hesaplarının önüne geçebilmek için bir açıklama yayınlamak zorunda kaldı. Açıklamada şöyle denildi:
“Son günlerde valiliğimiz adına açılan sahte hesaplar üzerinden veya photoshop ile düzenlenmiş görüntüler kullanılarak yapılan paylaşımlarla vatandaşlarımızın yanlış bilgilendirildiği görülmekte olup sorumlular hakkında gerekli hukuki girişimler başlatılmaktadır. Valiliğimizle ilgili haber, duyuru ve açıklamalar, resmi internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından yapılmaktadır. Bu sebeple www.istanbul.gov.tr internet adresi ile @vasipsahin, @TC_istanbul ve facebook.com/istanbulvaliligi sosyal medya hesapları dışında yapılan paylaşımlara vatandaşlarımız tarafından itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” - Eyüp SERBEST/İSTANBUL

AKOM'DAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

AKOM'dan akşam saatlerinde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
İstanbul’da dün akşam saatlerinde yeniden kuvvetlenen ve gece boyu aralıklarla devam eden kar yağışı Anadolu yakasında etkili olmaya devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre kar yağışının bu gece saatlerine kadar devam etmesi ve sonrasında kesileceği tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!