İstanbul donacak

Güncelleme Tarihi:

İstanbul donacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 12:52

Hava sıcaklıkları yarından itibaren hissedilir derecede azalacak, pazartesi ise hissedilen sıcaklık -20 dereceye kadar düşücek.

Haberin Devamı

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yağışla birlikte Perşembe akşamı hava sıcaklıklarının 6 ila 8 derece azalacağını ve Cuma günü Kurban Bayramındaki havaya benzer meteorolojik koşulların yaşanmasının beklendiğini açıkladı.

Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava, önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren kar yağışına neden olacak. Soğuk havanın Şubat ayı başına kadar etkili olması bekleniyor.

AKOM'un verdiği bilgilere göre, geçmiş yıllarda yaşanan meteorolojik hadiselere bakıldığında İstanbul’un genelde 22 Ocak civarında kar yağışı etkisi altında kaldığı görülmektedir.

Hava sıcaklıklarının Şubat ayının başına kadar mevsim normalleri civarı ve çoğunlukla altında seyretmesi bekleniyor.

23.01.2006 PAZARTESİ; Kuvvetli fırtına ile birlikte ikindi saatlerine kadar şiddetli sağanak yağmurlu, sonrasında ise kar yağışlı bir hava bekleniyor.
Rüzgârın; poyrazdan kuvvetlice, çoğunlukla fırtına şeklinde esmesi (25-90 km/s hızla) bekleniyor.
Min. Nem: % 65  Max. Nem: % 95   Basınç: 1005 mb.
Metrekareye düşmesi beklenen ortalama yağış miktarı: 25 kg
Max sıcaklık:  5 ºC  Min sıcaklık:  2 ºC    Hissedilen Sıcaklık: -10 ºC

Haberin Devamı

24.01.2006 SALI; Kuvvetli fırtına ile birlikte tipi şeklinde kar yağışlı hava bekleniyor.
Rüzgârın; yıldızdan kuvvetlice, çoğunlukla fırtına şeklinde esmesi (25-75 km/s hızla) bekleniyor.
Min. Nem: % 65  Max. Nem: % 95   Basınç: 1023 mb.
Metrekareye düşmesi beklenen ortalama yağış miktarı: 12 kg
Max sıcaklık:  -4 ºC  Min sıcaklık:  -10 ºC    Hissedilen Sıcaklık: -20 ºC


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bu gece kıyı Ege’de başlayacak yağışlar yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında devam edecek.

Yağışlar Marmara ile Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur, yarın akşam saatlerinden itibaren Marmara’da karla karışık yağmur iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Özellikle kar yağışlarının Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de etkili olması tahmin ediliyor.

Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve batı Akdeniz dışında kalan tüm bölgeler cuma günü yağışlı gececek. Yağışlar batı Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olmak üzere Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur, Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur diğer kesimlerde ise kar şeklinde olacak.

Rüzgar bu geceden itibaren Marmara, Ege ve batı Karadeniz ile iç Anadolu’nun kuzeybatısında güneybatı yönlerden, lodos saatte 45-50 kilometre hızla; yarın öğle saatlerinden itibaren ise Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeybatı yönlerden karayel saatte 60-70 kilometre hızla kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Rüzgar şiddetini cuma günü artırarak Karadeniz bölgesinde kuzeybatı yönlerden karayel saatte 70-80 km hızla fırtına şeklinde; yurdun güney ve doğu kesimlerinde ise güneybatı yönlerden lodos saatte 45-50 kilometre hızla kuvvetli olarak esecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!