İstanbul’da pozitif yok

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da pozitif yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 00:43

İstanbul Valisi Muammer Güler, kayıtlara göre ilde 110 bin kümes tavuğu bulunduğunu kaydederek, "Karantina bölgesinde itlafın yaklaşık 10 bini bulacağına inanıyoruz" dedi. "Florya’da beslediğim 4 tavuğu bu işler başlamadan kestirdim" diyen Güler, şu açıklamayı yaptı:

YARDIMCI OLUN

"İstanbul’da şu ana kadar laboratuvar testlerinden gelenlerde hiçbir pozitif sonuç çıkmadı. Karantina uyguladığımız Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Esenler ilçelerinde itlaf çalışması devam ediyor. İtlaf sayısı dün akşam itibariyle 5 bini aşmıştı. Karantina bölgesinde itlafın yaklaşık 10 bini bulacağına inanıyoruz. İstanbullulardan rica ediyorum; özellikle çocuklarını, kendilerini kanatlılardan uzak tutsunlar. Ekiplere yardımcı olsunlar."

Vali Güler, İstanbul’da insanda görülen bir vaka olup olmadığının sorulması üzerine, "İstanbul’da şu ana kadar hiçbir pozitif sonuç çıkmadı" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Hürrem Aksoy da dün akşam üzeri yaptığı açıklamada kuş gribi şüphesiyle 72 kişinin hastaneye başvurduğunu açıkladı. Bunların 32’sinin ayakta, 40’ının da yatarak kontrolden geçirildiğini belirten Aksoy, "29 kişi taburcu edildi. Kuş gribi şüphesiyle 11 kişi hastanede yatıyor. Bu 11 kişiyle ilgili alınacak laboratuvar sonuçları doğrultusunda Sağlık Müdürlüğü’nce gereken yapılacak" dedi. Aksoy, koruma alanı oluşturulan ve karantina uygulamasının yapıldığı Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Esenler’de dün akşama kadar 5 bin 978 kanatlı hayvanın itlaf edildiğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!