İstanbul’da Ebola şüphesi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da Ebola şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 01:45

Nİjerya Lagos’tan dün sabah İstanbul’a gelen Türk Hava Yolları uçağında, bir Afrikalı kadın yolcu fenalaştı. Kadın yolcuda, Afrika’da şu ana kadar bin kadar can alan ve Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘acil mücahele’ çağrısında bulunduğu Ebola hastalığının da belirtileri olan yüksek ateş ve kusma görülmesi üzerine, acil durum ilan edildi.

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı’nda bulunan Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri, kadını ve çocuğunu uçaktan alarak 112 ambulansıyla hastaneye götürdü.

KADIN HAMİLE VE ATEŞİ 38

Uçağa binerek Afrikalı kadın ve oğlunu alan sağlık ekipleri ile yer çalışanlarının maskeli ve eldivenli olması dikkat çekerken, Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü polis ekipleri de uçak altında hazır bekledi. Afrika’dan yayılan Ebola virüsünden şüphelenildiği iddia edilirken, Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği yetkilileri de, kadın yolcunun hamile olduğunu ve kontrol amaçlı hastaneye sevk edildiğini açıkladı. Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada 32 yaşındaki Nijeryalı kadın hastanın 3 yaşında çocuğuyla transit olarak seyahat ettiği, uçuş sırasında kusunca ölçülen ateşinin 38 derece çıkması üzerine inişte kaptan pilotun uçağa doktor istediği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!