İstanbul’da 5 miting

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da 5 miting
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 00:00

İstanbul dün seçim sürecinin en hareketli gününü yaşadı. AKP, SHP, İP, TKP ve DTP’nin mitingleri hemen hemen aynı saatlerde yapıldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan Kazlıçeşme Meydanı’nda miting yaparken, hocası Necmettin Erbakan da Saadet Partisi’nin Çağlayan’daki mitinginde binlerce kişiye hitap etti. Kürsüden yapılan 60’ıncı Başbakan çağrısına mitingdekiler "Recai Kutan" yanıtını verdiler. Erbakan sık sık "Mücahit Erbakan", "Efsane Başbakan", "Hocaya sadakat şerefimizdir", "İnadına Saadet" sloganları atıldı. Erbakan’ın mitinglerde ve televizyon konuşmalarında sık sık söz ettiği, "Sakallı Hüsnü Uyan" sözü pankart olurken, "Sakallı Hüsnü Burada Hocam" pankartı da yerini aldı.

İP YAVUZ BİNGÖL’LE

İşçi Partisi’nin Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlediği miting ise Yavuz Bingöl konseriyle başladı. Parti Genel Başkanı Doğu Perinçek, siyasi parti liderlerini ABD’nin mührü olmaya çalışmakla suçladı. AKP, CHP, MHP ve DP’yi kıyasıya eleştiren Perinçek, "Seçimler, patlayan mayın ve bombalar arasında yapılıyor. Terörün arkasında, Kerkük ve Diyarbakır’ı alarak ikinci İsrail devletini kurarak petrole sahip olmak isteyen ABD, AB ve NATO var. Gerçekler ortaya çıkmıştır. Milletimiz de gayet iyi biliyor" dedi. DTP’nin mitingi ise Kağıthane Hasbahçe’de yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!