İstanbul Barosu'nda seçime doğru

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Barosunda seçime doğru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 17:06

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Baro Başkan Adayı Muammer Aydın, “Savunmanın ve onun temsilcisi olan avukatın güçlendirilmesi ile saygınlığını kazanması için ilkesel mücadeleye devam edeceklerini” söyledi.

Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesinin önünde basın açıklaması yapan Aydın, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun 6 yıldır İstanbul Barosunun yönetiminde bulunduğu kaydetti.

Kendisinin de 2 dönem yönetim kurulu üyesi olarak baro saymanlığı görevinde bulunduğunu ifade eden Aydın, şunları söyledi:
“Göreve geldiğimizden bu yana İstanbul Barosunda, öncelikli olarak mesleki çalışmalar öne çıkarılarak, her görüşteki avukatın birlikteliği hedef alınmıştır. Böylece baromuz, olması gerektiği gibi, hukukun toplumdaki yeri ve mesleğimizin yargılama faaliyetindeki önemini ortaya koyan bir yapıya bürünmüştür.”

Türkiye'nin içinde bulunduğu süreç, siyasi yapı ve konum göz önüne alındığında baroların, ülkenin sorunlarına duyarlı olması gerektiğini kaydeden Aydın, “Bu dönem bir yandan ülkemizde gerçek demokrasinin kurulması için uğraş verecek, diğer yandan savunmanın ve onun temsilcisi olan avukatın güçlendirilmesi ile saygınlığını kazanması için ilkesel mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!