İstanbul’a mart karı geliyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’a mart karı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2005 00:57

İstanbul’da, hava sıcaklığının 0-3 dereceye düşeceği çarşamba günü kar bekleniyor. Ege ve Akdeniz’de bahar havası hakim olacak.

TÜRKİYE bahar ve kışı bir arada yaşıyor. Önümüzdeki günlerde Doğu ile Trakya’da kar beklenirken, Ege, Akdeniz başta olmak üzere bir çok yerde bahar havası var.

Meteoroloji’ye göre Trakya’da hava sıcaklıkları hafta başından itibaren 7 derece birden düşecek. İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ’da karla karışık yağmur bekleniyor. Çarşamba günü İstanbul’da da kar bekleniyor. İstanbul’da bugün hava sıcaklıkları 5-9 derece arasında değişecek. Hava sıcaklıkları 1 Mart Salı günü 1-4 dereceye kadar, 2 Mart Çarşamba günü ise 0-3 dereceye kadar düşecek.

DOĞU’DA DA KAR

Ilık geçen günlerden sonra Doğu Anadolu Bölgesi’nde ise kar geliyor. Ankara- Muş seferini yapan Türk Hava Yolları’nın bugün 14.20 uçağı yoğun kar yağışı nedeniyle Muş Havaalanı’nı pas geçerek Van’a indi. Şehir merkezinde kar kalınlığı 72 santimetreye ulaştı. Gecenin en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 19 derece ile Ağrı’da gerçekleşti. Hava sıcaklığı Kars ve Ardahan’da sıfırın altında 15, Erzurum’da 9, Muş’ta 8 ve Iğdır’da 2 derece olarak ölçüldü.

LODOS FELCİ

Çanakkale’de hızı saatte 80 kilometreyi bulan şiddetli lodos fırtınası nedeniyle deniz ulaşımı aksadı. Yükyeri-Bozcaada, Kabatepe-Gökçeada, Gelibolu-Lapseki arabalı vapur seferleri yapılamadı. Lodos Marmara Denizi’nde de etkili oldu. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri Kuzey Ege’de saatte 80 kilometreye ulaşan lodosun etkisini bugün yitireceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!