‘İsrailli giremez' yazısına tepki

Güncelleme Tarihi:

‘İsrailli giremez yazısına tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 12:41

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth’ta yayınlanan bir Türkiye fotoğrafı tepki çekti. İsrailli bir turist olan Nimrod Buchman tarafından Alanya’da bir konfeksiyon mağazası vitrininde çekildiği bildirilen fotoğrafta, İngilizce yazılan “Çocuk katili İsrailler’e satış yapılmaz, giremezler” notu görülüyor.

Haberin Devamı

Haberde, Alanya’nın pek çok İsrailli turist tarafından ziyaret edildiği özellikle yaz aylarında yapılan tekne gezilerinde ilçedeki İsrailli turist sayısının arttığı ifade edildi.

Gazeteye konuşan ve kız arkadaşı ile birlikte tatil için Alanya’ya geldiğini belirten Buchman, yükseğe asıldığı için notu ilk etapta görmediklerini ve bu yüzden dükkana girdiklerini söyledi.

“ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜP ÖLDÜREMEYECEĞİMİ SORDULAR”

Türklerin İsraillileri hemen tanıdığını belirten Buchman, “Bizim asker olup olmadığımızı ve bir çocuğu öldürüp öldüremeyeceğimizi sordular. Daha sonra bizden gitmemizi istediler ve dükkana girmemizi engellediler. Ben de şok edici uyarının fotoğrafını çektim” dedi.

Satıcının, dükkanındaki notun fotoğrafının çekildiğini fark etmesi üzerine bir tartışmanın başladığını belirten Buchman, “Satıcılardan biri beni takip ederek ne çektiğime bakmak istedi. Bir süre tartıştık ve bana küfretmeye başladı. Ama daha sonra benim fotoğraf makinesini bırakmayacağımı anladı” diye konuştu.

Bu olaydan sonra çok korktuğunu hatta geri dönerken teknedeki bir başka kişinin de kendisine asker olup olmadığını ve çocukları öldürmenin hoşuna gidip gitmediğini sorduğunu aktaran Buchman, “Ne kadar harika olsa da bir daha o şehre gitmeyeceğim. Burada büyük bir gerilim var ve insanlar size tepeden bakıyor” dedi.

Aynı gazetede bir süre önce yayınlanan bir başka haberde de iki İsrailli ailenin Türkiye’deki bir pazarda saldırıya uğradığı iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!