İsrail'den sünnet tepkisi: Sünnet yararlıdır

Güncelleme Tarihi:

İsrailden sünnet tepkisi: Sünnet yararlıdır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2013 21:00

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) "sünnet karşıtı" kararı kabul etmesini eleştirdi.

Haberin Devamı

Palmor, yaptığı yazılı açıklamada, "Sünnetin, çocukların sağlık ve vücut gelişimine zarar verdiği yanlış ve hiçbir bilimsel kanıta dayanmamaktadır. Bilakis yararlıdır" ifadesini kullandı.

Sünnetin, Yahudilik, İslam ve bazı Hristiyan çevrelerde yaygın, çok eski ve önemli ortak dini bir gelenek olduğuna dikkati çeken Palmor, "Kadın sünneti gibi kınanması gereken barbarca bir uygulamanın sünnet geleneğiyle karşılaştırılması hakaret, din karşıtı nefret, daha da kötüsü korkunç bir cehalettir" dedi.

Palmor, Amerikan Pediatri Akademisi tarafından Ağustos 2012'de yayımlanan raporda, yeni doğan erkek çocukları sünnet ettirmenin sağlık açısından yararlı olduğunun belgelendiğini de vurguladı.

Kararın, "Avrupa Konseyi'nin saygınlığına leke sürdüğünü" aktaran Palmor, "Bu karar, Avrupa Konseyi üzerine ahlaki leke atıp, aynı zamanda Avrupa'da nefret ve ırkçı eğilimleri büyütmeyi teşvik eder" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!