İsrail OECD'de

Güncelleme Tarihi:

İsrail OECDde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 13:08

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), İsrail, Estonya ve Slovenya'nın üyeliğini kabul etti.

Haberin Devamı

Diplomatik kaynaklara dayandırılan habere göre, üç ülkenin katılımını bu sabah resmi olarak onaylayan OECD'nin, bugün kararı açıklaması bekleniyor.

 

İsrail, Estonya ve Slovenya'nın dünyanın önde gelen 31 ekonomisinin bulunduğu birliğe katılımının 27 Mayısta Paris'te düzenlenecek resmi törenle hayata geçmesi belirtiliyor.

 

Üç ülkenin OECD'ye katılım müzakereleri 2007 yılında başlamıştı.

İsrailli yetkililer, ülkenin OECD'ye katılımının ardından uluslararası kredi notunun artacağını ve ülkenin daha fazla yatırım çekeceğini ifade ediyorlar.

 

Haberin Devamı

Bir grup Filistinlinin, Merkezi Paris'te bulunan OECD önünde kararı protesto etmek amacıyla gösteri yapmayı planladığı belirtiliyor.

 

TARİHİ BAŞARI

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne (OECD) İsrail'in üyeliğe kabul edilmesi, ülkede “tarihi başarı” olarak değerlendirildi.

İsrail Maliye Bakanı Youval Steinitz devlet radyosuna yaptığı açıklamada, ülkenin dünyanın önde gelen 31 ekonomisinin yer aldığı örgüte katılımının “tarihi bir başarı” olduğunu vurgulayarak, katılımın ülkeye ekonomik anlamda gelişmiş bir ülke olduğu yönünde meşruiyet kazandırdığını söyledi.

Steinitz, OECD'ye katılımın mevcut küresel ekonomik kriz ortamında çok zor elde edildiğine dikkati çekerek, bunun, dört yıllık bir çabanın meyvesi olduğunu söyledi.

Diplomatik kaynaklara dayandırılan habere göre, OECD, 2007 yılından bu yana katılım müzakereleri yaptığı İsrail, Estonya ve Slovenya'nın üyeliğini bu sabah düzenlenen Büyükelçiler Konsey toplantısında onaylamıştı.

Birliğin kararı bugün resmi olarak açıklaması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!