İsrail Lübnan'ın güneyinden 2 haftaya kadar çekilecek

Güncelleme Tarihi:

İsrail Lübnanın güneyinden 2 haftaya kadar çekilecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 09:40

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, “Lübnan'ın güneyinden çekilmelerinin 1 ya da 2 haftalık bir mesele” olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Peres, Washington'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Lübnan'ın bölgeye askerlerini göndermesinin ve Fransa'nın bölgeye gönderilecek gücün komutasını üstlenmek istemesinin iyi bir başlangıç olduğunu belirterek, barış gücünün bölgeye konuşlandırılmasının bir yılı bulacağı tahminlerinin doğru olmadığını kaydetti.

İsrail'in, Malezya gibi ülkelerin barış gücüne katılmasına karşı çıkıp çıkmayacağı sorusu üzerine Peres, Malezya'nın rolüyle ilgili kendilerinden henüz bir şey istenmediğini belirterek, “30 bin askerden biri, ikisi ya da üçü sevmediğimiz biri diye savaş ilan etmemiz gerekmiyor” dedi.

Peres, Hizbullah'ın, destekçileri İran ve Suriye tarafından yeniden silahlandırılmamasının önemli olduğunu söyledi.
Hizbullah'ın çatışmada, silahlarının üçte birinden fazlasını kullandığını ve İsrail'in aralarında uzun menzilli füzelerin bulunduğu çoğunu imha ettiğini belirten Peres, Hizbullah'ın silahlarının nereden geldiği sorusuna, “karadan denize füzelerinin Çin'den, tanksavar füzelerinin Rusya'dan ve uzun menzilli silahlarının Suriye ile İran'dan geldiğini tayin ettikleri” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Peres, özellikle Rusya ve Çin'den olmak üzere, silahların kökenlerinin sürpriz olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!