İsrail, Lübnan'da bir minibüsü vurdu

Güncelleme Tarihi:

İsrail, Lübnanda bir minibüsü vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2006 17:37

İsrail'in Sur kentinin güneydoğu ucunda bir motosikleti füzeyle vurdu ve sürücü öldü.

İsrail'in Bekaa Vadisi'nde seyir halindeki bir minibüse füze saldırısı düzenlemesinden sonra, Sur kentinin güneydoğu ucunda da bir motosikletin füzeyle vurulduğu ve sürücüsünün öldüğü bildirildi. Minibüs saldırısında da 1 kişi ölmüş, 12 kişi yaralanmıştı. Güvenlik kaynakları, güneydeki Kfar Tibnit köyündeyse evi İsrail topçu ateşinde isabet alan bir adam öldü, eşi yaralandı.

Nebatiye kasabasının çevresindeki bazı köylerin de İsrail'in topçu ateşine maruz kaldığı, saldırıda bir kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı belirtildi.

Hizbullahın karargahı olarak bilinen Baalbek yakınlarındaki İrsal köyündeyse insani yardım taşıyan bir kamyon, İsrail füzesiyle vuruldu. Saldırıda 4 kişi yaralandı.

Hizbullahın İsrail'in kuzeyindeki liman kenti Hayfa'ya füze saldırısı düzenlediği bildirildi. İsrail'in Kanal 2 televizyonu, saldırıda ölenler ya da yaralananlar olduğunu duyurdu. İsrailli yetkililer ise henüz açıklama yapmadı. Hizbullah bugün İsrailli Arapların yaşadığı bir köye de füze saldırısı düzenlemiş, saldırıda bir anneyle kızı hayatını kaybetmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!