İsrail ile Mısır arasında 'mektup' krizi

Güncelleme Tarihi:

İsrail ile Mısır arasında mektup krizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 13:25

Mısır ile İsrail arasında mektup krizi çıktı. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin İsrailli mevkidaşı Şimon Peres'e Ramazan dolayısıyla tebrik mektubu gönderdiği belirtiliyor. Ancak Kahire mektubun "uydurma" olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Müslüman Kardeşler kökenli olan ve seçim kampanyası boyunca İsrail karşıtı mesajlar veren Mursi'nin, Şimon Peres'e Ramazan nedeniyle gönderdiği tebrik mesajının İsrail medyasında yer bulmasının ardından açıklama yapan Mısır Cumhurbaşkanlığı mektubun fabrikasyon olduğunu iddia etti.

Anadolu Ajansı'na konuşan Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali İsrail medyasında yer alan haberlerin asılsız olduğunu söyledi ve olayı "iftira" olarak nitelendirdi.

Mektubun gerçek olduğunda ısrar eden İsrailli yetkililerse mektubun Mısır yönetiminin bilgisi dahilinde medya ile paylaşıldığını belirtiyor.

Mursi'nin iktidara gelmesinden bu yana İsrail ile ilişkilerin zedeleneceği yorumları yapılıyordu.

Ancak Mursi, Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat'ın 1979 yılında İsrail ile imzaladığı barış anlaşmasını referanduma götürmediği gibi Gazze'yi ablukadan kurtaracak olan Refah Sınır Kapısı'nı da açmadı.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin İsrailli mevkidaşı Şimon Peres'in gönderdiği iddia edilen mektupta "Ortadoğu barış sürecini yeniden rayına oturtma yolunda elimizden geleni yapmak ve İsrail halkı da dahil olmak üzere tüm bölgenin güvenliğiyle refahını sağlamak için sabırsızlanıyorum" deniliyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!